מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון מנצח לעוגיות ביסקוטי איטלקיות מושחתות
הכירו את הביסקוטי המושלם! עוגיות איטלקיות מושחתות מלאות בכל טוב: אגוזי מלך, שוקולד מריר, חמוציות, שוקולד צ'יפס, אגוזי לוז ושקדים. עוגיות פריכות, נימוחות ופשוט מושלמות לצד הקפה של הבוקר או התה של אחר הצהריים
מתכון מנצח לעוגיות ביסקוטי איטלקיות מושחתות / נועם זיגדון
המצרכים לעוגיות ביסקוטי איטלקיות מושחתות:
לבצק:
- 2+1/2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות ליקר קפה/ אגוזים או 2 כפות מים.
לתוספת:
- אגוזי מלך
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- חמוציות (לא חייב)
- שוקולד צ'יפס
- אגוזי לוז
- שקדים
(הכל יחד 300 גרם - כשהכל בתערובת אחת)
(ניתן להוסיף לתערובת כל מה שאוהבים או להוריד מה שלא אוהבים)
אופן ההכנה לעוגיות ביסקוטי איטלקיות מושחתות:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות .
עובדים ב 2 קערות:
- בקערה אחת מכניסים קמח ומוסיפים את אבקת האפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם הסוכר, סוכר וניל וליקר
- יוצקים את תערובת הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק
- מוסיפים את תערובת האגוזים, השקדים והשוקולד מריר (ניתן להוסיף לתערובת חמוציות / כל מה שאוהבים)
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ 30 ס"מ מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה
- מוציאים מהתנור ומצננים אותן לגמרי!
- אל תדלגו על שלב הצינון אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות לפריסה
- פורסים בסכין מסור לפרוסות דקות ומניחים על רשת התנור, מחזירים לאפייה נוספת לייבוש בחום של 140 מעלות למשך 20 דקות שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מוציאים מהתנור מצננים לחלוטין ומגישים
- שומרים בקופסא אטומה ומתענגים בכל עת
בהצלחה רבה ובתאבון
