וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
נפטרה פתאומי בעת ששטפה כלים: מרת דבורה פרידא קלפהולץ ע"ה
האישה הצדקנית והחשובה מרת דבורה פרידא קלפהולץ ע"ה אשת יבלחט"א הרה"ג ר' מתתיהו קלפהולץ שנפטרה בפתע פתאום בעת ששטפה את הכלים של מוצאי שבת והיא בת 74 בפטירתה
ברוך דיין האמת: בירושלים ליוו היום (ראשון) בצהריים למנוחות את האישה הצדקנית והחשובה מרת דבורה פרידא קלפהולץ ע"ה אשת יבלחט"א הרה"ג ר' מתתיהו קלפהולץ מחשובי תלמידי החכמים בירושלים, שנפטרה בפתע פתאום בעת ששטפה את הכלים של מוצאי שבת והיא בת 74 בפטירתה.
המנוחה ע"ה נולדה בב' ניסן תשי"א לאביה הרה"צ ר' שניאור זלמן אקער זצ"ל ולאמה מרת חוה פעשא ע"ה.
בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה הרה"ג ר' מתתיהו קלפהולץ שליט"א מחשובי קהילת משכנות הרועים ומתלמידי הגר"מ ברנסדרופר זצ"ל בעל ה'קנה בושם'.
יחד עם בעלה חינכה את צאצאיה לתורה וליר"ש במסירות אין קץ, העמידה בית לשם ולתפארת בדרך ישראל סבא.
הייתה רבת המעשים בחינוך בנות ישראל לתורה וצניעות, והעמדת בתים נאמנים לה' ולתורתו, הייתה גומלת חסדים בגופה ושפכה לבה לפני קונה ללא הפוגה, פרקי הודאה ואמונה שגורים תמיד על לשונה.
היא הותירה אחריה דור ישרים מבורך. בין בניה הרב יונה זאב מייסד מעלה להתפחות וקידום הילד, והרב חיים יעקב יו"ר המכון להוצאת ספרי שו"ת 'היכל הוראה' ועוד בנים ובנות.
הלוויתה התקיימה היום בצהריים מביתה ברחוב סלנט 14 בירושלים להר הזיתים שם תיטמן.
בני המשפחה יושבים שבעה בביתה רח' סלנט 14 ירושלים.
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.
