מיכאל שמש: דרישת דרעי וה״בריחה״ של ח״כי הליכוד והקואליציה מהדיונים בוועדת החוץ והביטחון: אריה דרעי דורש נוכחות משמעותית של חברי הקואליציה וח״כי הליכוד בוועדת החוץ והביטחון. לטענתו, נוכחות כזו תחזק את התמיכה הקואליציונית בחוק ותבלום את הלחץ המופעל על יו״ר הוועדה ועל הייעוץ המשפטי לשנות את נוסח החוק. גורם בוועדה: ח״כי הקואליציה מפקירים את הדיון בוועדה משום שאינם רוצים ״להתלכלך״. לדברי אותו גורם, רוב חברי הקואליציה שאינם חרדים מעדיפים להיעדר מהדיונים.
לע"מ תשלול תעודה לעיתונאי שכינה את ישראל מדינת אויב
מנהל לע"מ ישלול את תעודת העיתונאי של סעיד חסאנין לאור התבטאויותיו המסיתות בריאיון לערוץ חמאס: "לא יתכן שמחזיק תעודה מטעם מדינת ישראל יתבטא בצורה המסיתה ומסכנת את תושבי המדינה"
מנהל לשכת העיתונות הממשלתית ישלול בכפוף לשימוע את תעודות הלע"מ של עיתונאי רדיו א-נאס סעיד חסאנין.
חסאנין, מגיש בתחנת הרדיו הערבית-ישראלית "א-נאס", התראיין לערוץ אל אקצא של חמאס - שאסור לשידור בישראל - והתבטא נגד חיילי צה"ל ומדינת ישראל שאותה כינה מדינת אויב, בעוד שאת ארגון הטרור הרצחני חמאס הציג כאנושי.
ניצן חן, מנהל לע"מ מסר כי "לע"מ שומרת בקפדנות על חופש העיתונות וחופש הביטוי ורואה בהם ערך עליון. עם זאת, לא יתכן שמחזיק תעודה מטעם מדינת ישראל המספקת לו גישה נוחה לסיקור במסגרת עבודתו יתבטא בצורה המסיתה ומסכנת את תושבי המדינה וחיילי צה"ל".
