׳ישראל היום׳: בסביבת נתניהו בוחנים את האפשרות להקדים את ישיבת הממשלה שבה ידונו בפיטורי רונן בר.
מתכון לקציצות בשר ברוטב חצילים משגע
קציצות בשר עסיסיות ברוטב חצילים עשיר, שכל ביס ממנו הוא חגיגה לחיך. מנה טעימה שתרשים את כל מי שישב בשולחן, מושלמת לסעודת פורים, שבת ובכלל. קציצות רכות ונימוחות ברוטב סמיך ומתובל, בתוספת קוביות חצילים מטוגנות, שמתמזגות בהרמוניה מושלמת

מתכון לקציצות בשר ברוטב חצילים משגע / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות בשר ברוטב חצילים משגע:
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- ½ צרור כוזברה
- ½ צרור כוזברה
- 4 שיני שום כתוש
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה L
- 1 כפית תבלין למפרום
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- ¼ כפית אגוז מוסקט
הכנת הרוטב:
- 1 בצל בנוני חצוי ופרוס לפרוסות דקות
- ¼ כוס שמן
- 1 כף רסק
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 3-4 פלפל צלי חריף
- 4 שיני שום כתוש
- 15 עגבניות שרי
- 1 חציל גדול חתוך לקוביות בנוניות
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1-2 כוסות מים
אופן ההכנה לקציצות בשר ברוטב חצילים משגע:
הכנת הקציצות:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד ומכדררים לכדורים קטנים
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום, הפפריקה והכורכום ומחממים מעט
- מוסיפים את הרסק ומבשלים 2-3 דקות תוך כדי עירבוב
- מוסיפים ½ כוס מים, עגבניות ופלפל חריף
- מכניסים את הקציצות ומכסים את הסיר
- מבשלים במשך כעשר דקות עד שהקציצות מתייצבות
- מתבלים בכמון מלח ופלפל שחור ומוסיפים עוד כוס מים
- מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כעשרים דקות
- מטגנים את החצילים ומוסיפים לסיר
- מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 20 דקות
- מומלץ לפזר כוסברה קצוצה בעת ההגשה ולהגיש עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון