סערת פיטורי ראש השב״כ - ח״כ עמיחי אליהו בריאיון ל׳ערוץ 14׳: ״אני שמח שכל ההתנהלות שהייתה בעבר בחדרי חדרים יוצאת החוצה. היום ברור לכולם שהשב״כ סוחט את ראש הממשלה״.
מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז
קיורטוש חם ומתוק, מצופה בסוכר וקינמון, ממולא בריבת חלב עשירה וקוקוס טרופי או בממרח שוקולד אגוזים מפנק ואגוזי לוז קלויים. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים, שתגרום לכם לרצות עוד ועוד. קיורטוש מושלם לקינוח, לאירוח או סתם לפינוק מתוק באמצע היום

מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז / שרה שבבו
המצרכים לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז:
כמות: 8 קיורטוש
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 60 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 100 גרם נטורינה
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים
- 1 כף תמצית וניל
לציפוי:
- 50 גרם נטורינה מומסת
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קינמון
למילוי:
- ריבת חלב + קוקוס
- ממרח שוקולד אגוזים + אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז:
- בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים 10 דקות ועד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה
- מתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה
- מחלקים את הבצק לשני כדורים וכל כדור מחלקים ל4 ומגלגלים לרצועות ארוכות
- לוקחים גלילי נייר סופג ועוטפים עם נייר אפייה
- מלפפים מסביב את הבצק עם רווחים של 1 ס"מ
- מרדדים את גליל הבצק כדי לצמצם רווחים
- מברישים את הקיורטוש בנטורינה מומסת
- על נייר אפייה שמים סוכר, קינמון ומערבבים לאיחוד
- מצפים את הקיורטוש בתערובת ומניחים על תבנית עם הגבהה על ידי שיפוד כדי שהקיורטוש לא יגע בתבנית
- אופים במשך 15 דקות ועד להזהבה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט
- מחלצים את גלילי הנייר וממלאים את הקיורטוש בריבת חלב וקוקוס ובשוקולד ואגוזים
בהצלחה רבה ובתאבון