וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
מחקר חדש חושף: שוקולד מריר מגן מסוכרת – יתרונות בריאותיים משמעותיים
מחקר רחב היקף מצא כי צריכה של שוקולד מריר לפחות חמש פעמים בשבוע עשויה להפחית משמעותית את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. היתרון מיוחס לתכולת הקקאו הגבוהה בשוקולד מריר, העשירה בפוליפנולים נוגדי חמצון
רובנו מקשרים את המילה "שוקולד" עם פינוק מתוק, אבל מחקר חדש מצביע על כך ששוקולד – ובמיוחד שוקולד מריר – עשוי להעניק גם יתרונות בריאותיים משמעותיים. מחקר רחב היקף שפורסם לאחרונה וכלל מעל 192,000 אנשי מקצוע בתחום הבריאות, מצא כי אכילת שוקולד מריר מספר פעמים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.
המחקר שאסף נתונים במשך יותר מ-30 שנה, כלל משתתפים משלושה מחקרים לאומיים רחבי היקף. הגיל הממוצע של המשתתפים היה 47, ואיש מהם לא אובחן עם סוכרת בתחילת המחקר. במהלך השנים, המשתתפים דיווחו על הרגלי התזונה שלהם, כולל צריכת שוקולד, מצבם הבריאותי, משקלם ואבחון סוכרת אם התרחש.
בסופו של תהליך המעקב, כמעט 19,000 משתתפים דיווחו כי אובחנו עם סוכרת. אולם נתון מעניין במיוחד עלה מתוך הנתונים: משתתפים שאכלו לפחות חמש מנות שוקולד מריר בשבוע היו בסיכון נמוך ב-21% לפתח סוכרת, בהשוואה לאלו שצרכו שוקולד מריר לעיתים נדירות או כלל לא.
למה דווקא שוקולד מריר? שירלי מלכה, דיאטנית קלינית באסותא מסבירה:
שוקולד מריר מכיל לפחות 50% קקאו – ולעיתים אף יותר, בעוד ששוקולד חלב כולל לרוב פחות קקאו ויותר סוכר מוסף. ככל שאחוז הקקאו גבוה יותר, כך עולה תכולת הפוליפנולים והתרכובות נוגדות החמצון שבו, ויורדת כמות הסוכר. משמעות הדבר היא אינדקס גליקמי נמוך יותר – מה שמוביל לעלייה מתונה יותר ברמות הסוכר בדם לאחר צריכה, בהשוואה לשוקולד חלב.
הרכיבים הפעילים בשוקולד מריר, ובעיקר פלבונואידים ופלבון-3-אולים, הם בעלי השפעות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות. תרכובות אלה הוכחו במחקרים אחרים כמשפרות את הרגישות לאינסולין ואת תפקוד כלי הדם, ובכך מסייעות באיזון רמות הגלוקוז בדם.
יתר על כן, אותן תרכובות גם מעכבות אנזימים במעי הדק שמפרקים פחמימות לגלוקוז – פעולה שמאטה את ספיגת הסוכר ומונעת "קפיצות" חדות ברמות הסוכר בדם לאחר האכילה. כלומר, שוקולד מריר תורם לויסות סוכר הדם באופן טבעי, ובכך תומך בבריאות מטבולית.
למרות ששוקולד מריר ושוקולד חלב מכילים כמויות דומות של שומן רווי, הרי ששוקולד מריר עשוי להכיל פחות סוכר – במיוחד אם מדובר בשוקולד עם 70% קקאו ומעלה. החוקרים משערים כי הפוליפנולים שבו עשויים גם לנטרל חלק מהשפעות השומן והסוכר על הגוף, מה שעשוי להסביר את הקשר החלש יותר בין צריכת שוקולד מריר לעלייה במשקל, בהשוואה לממתקים אחרים.
למרות היתרונות, יש לזכור ששוקולד מריר הוא עדיין מזון עתיר קלוריות. ההמלצה היא לצרוך אותו במידה.
