ארי כהן: צה״ל תקף וחיסל מוקדם יותר היום, באמצעות כלי טיס מחבל מארגון הטרור חיזבאללה במרחב חולא שבדרום לבנון.
מתכון ללחם עם זיתים ואורגנו ללא לישה
לחם זיתים ואורגנו בקערה אחת: בלי לישה, בלי מאמץ - רק ערבוב קצר, התפחה והופ! לתנור. תתכוננו לריח משגע ולחם ביתי חם ופריך עם טעמים עשירים שישגעו את כולם | המתכון המושלם למי שאוהב לחם טרי בלי להתאמץ יותר מדי

מתכון ללחם עם זיתים ואורגנו ללא לישה / נועם זיגדון
המצרכים ללחם עם זיתים ואורגנו ללא לישה:
- 3 כוסות קמח
- ½ כוס טבעות זיתים
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ כף שטוחה מלח
- 2 כפות כף שמן זית
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה ללחם עם זיתים ואורגנו ללא לישה:
- מכניסים לקערה את השמרים, כוס מים, כוס קמח וכף סוכר
- מערבבים ומניחים לעשר דקות עד שהשמרים תוססים
- מוסיפים את שאר המים, הקמח, המלח והתוספות (אפשר גם בלי) ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוזלי
- מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה
- מפזרים קמח על משטח העבודה
- מעבירים את הבצק ומקפלים אותו מכל צד למרכז
- מפזרים מעל גוש הבצק קמח בכמות נדיבה ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה
- מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים פנימה סיר יציקה בו נאפה את הלחם לאח"מ
- לאחר שהתנור התחמם מוציאים בזהירות את הסיר מהתנור ומניחים עליו נייר אפיה
- מעבירים את הבצק לסיר בזהירות שלא ירד האויר
- בעזרת סכין חדה חורצים חריצים על כדור הבצק ומכסים את הסיר
- אופים במשך 45 דקות, לאח"מ מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות עד שמשחים
הערות:
- ניתן להחליף את הזרים בתערובת גרעינים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, בצל מטוגן ועוד.
- ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא, כוסמין, חלה
- אם אין לכם סיר יציקה אפשר לעשות עם סיר בקוטר 22-24 שמתאים לתנור. שימו לב שגם המכסה מתאים לתנור בחום 200 מעלות
בהצלחה רבה ובתאבון