בן יניב: התפתחות מדאיגה ברקע המתיחות בין טראמפ לפוטין- סוכנות הידיעות הרוסית INTERFAX מדווחת כי סרגיי לברוב, שר החוץ הרוסי הגיע לפני זמן קצר לפיונגיאנג
חוקרים מזהירים: המזון הפופולרי שעלול להחמיר סיכון לסרטן
מחקר רחב היקף בקוריאה מצא: צריכה גבוהה של מזונות חומציים – בעיקר בשר אדום ומעובד – עלולה להגביר את הסיכון לסרטן מערכת העיכול. ההמלצה: להפחית בשר, להגביר ירקות

מה הקשר בין בשר אדום לחומציות? מחקר חדש חושף את הסכנה הסמויה שמסתתרת בצלחת.
האם המזון שאנחנו אוכלים יוצר סביבה חומצית מדי בתוך הגוף – וסולל את הדרך למחלות קשות? מחקר חדש שפורסם בכתב העת האירופי לתזונה קלינית וצוטט במגזין האוכל eatingwell, מצביע על קשר הדוק בין צריכת מזונות חומציים (כמו בשר אדום ומעובד) לבין עלייה בסיכון לסוגים שונים של סרטן במערכת העיכול, בהם סרטן המעי הגס, הלבלב, הקיבה, הכבד והוושט.
למרות שלגופנו יש יכולת לווסת את רמות החומציות (pH), החוקרים מציעים כי תזונה שמעמיסה עוד ועוד חומצה על מערכת העיכול – עלולה להטות את המאזן ולהגביר את הסיכון.
המחקר התבסס על נתונים שנאספו במשך שמונה שנים מ-11,000 משתתפים בקוריאה, כחלק ממחקר "סקר הסרטן" הלאומי. החוקרים השתמשו בשלוש שיטות למדידת "עומס חומצי תזונתי", תוך שקלול פרטים כמו מדד מסת גוף, פעילות גופנית, עישון, שתיית אלכוהול, היסטוריה משפחתית של סרטן ועוד.
הממצאים היו חד-משמעיים: ככל שעולה הציון של עומס חומצי בתזונה, כך עולה הסיכון לסרטן במערכת העיכול – בעיקר אצל גברים.

לפי החוקרים, ייתכן שנשים נהנות מתפקוד כלייתי טוב יותר, ולכן מתמודדות ביעילות רבה יותר עם עודף חומצה. ייתכן גם שהשפעות הורמונליות (כגון אסטרוגן) מעניקות לנשים שכבת הגנה נוספת. כמו כן, גברים נטו לצרוך כמויות גדולות יותר של בשר אדום ואלכוהול.
החוקרים מדגישים: אין צורך לקנות מוצרי יוקרה. במקום זאת, מומלץ להחליף מזונות חומציים כמו בשר מעובד – בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. התזונה הים־תיכונית, למשל, מתאפיינת בעומס חומצי נמוך ומקושרת להפחתת דלקת ולמניעת מחלות שונות – כולל סרטן.
הצעד הראשון הוא לבדוק את ההרגלים הקיימים: האם אתם צורכים הרבה בשר אדום, משקאות ממותקים ומזון מעובד? נסו להכניס שינויים קטנים – למשל, להחליף שתייה מוגזת במים בטעמים, ולהוסיף ירקות בכל ארוחה.
החוקרים מציינים כי אמנם לא הוכחה סיבתיות (הקשר הוא מתאמי בלבד), אך מדובר באינדיקציה מדאיגה – ובמניע מצוין לשיפור הרגלי התזונה.