מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"אוהבים אבטיח? אל תכניסו אותו למקרר לפני שתקראו את זה

חקלאים ותזונאים מזהירים: קירור האבטיח עלול לפגוע בטעם, במרקם ובערכים התזונתיים. אז איפה הכי נכון לאחסן את פרי הקיץ האהוב – וכמה זמן הוא מחזיק?

"אוהבים אבטיח? אל תכניסו אותו למקרר לפני שתקראו את זה
אבטיחים. אילוסטרציה צילום: אביר סולטן, פלאש 90

עבור מי שגדלו בחווה, כמו מחברת המאמר שפורסם במגזין האוכל-Simply recipes, הגב' לנה אברהם, אין תחליף לאבטיח טרי שנחתך רגע אחרי הקטיף – קריר, מתוק, מושלם. אבל עבור שאר האנשים, שרוכשים את האבטיח בסופר או בשוק ומובילים אותו הביתה, נשאלת שאלה פשוטה אך חשובה: איפה שומרים אותו עד שחותכים?

התשובה, לפי חקלאים ותזונאים: לא במקרר.

לדברי אינגריד אברהם, חקלאית ותיקה, "פירות וירקות שגדלים היטב במזג אוויר חם – לא אוהבים קור". האבטיח, כמו עגבנייה, שומר על טעמיו טוב יותר כשהוא מאוחסן בטמפרטורת החדר, הרחק מהשמש. גם הדיאטנית ג'ולי סטפנסקי מהאקדמיה לתזונה האמריקאית מאשרת: "הקירור עלול לפגוע בטעם, במרקם ובחלק מהערכים התזונתיים."

אחד החומרים החשובים שנמצאים באבטיח הוא הליקופן – נוגד חמצון שמסייע בהגנה על התאים. מחקר שנערך השווה בין אבטיחים שנשמרו ב־21°, 13° ו־5° מעלות צלזיוס, ומצא שרמות הליקופן הגבוהות ביותר נמצאו דווקא באבטיחים שלא הוכנסו למקרר.

כמה זמן אפשר לשמור אבטיח שלם?

לדברי לי אברהם, בעלה של אינגריד, אבטיח שלם שומר על טריותו כשבוע כשהוא מאוחסן במקום קריר ומוצל. הוא אמנם יכול להחזיק גם שבועיים עד שלושה בקירור – אך החוויה עלולה להיפגע. ככל שהפרי קרוב יותר למועד הקטיף, כך הוא טעים יותר, ולכן עדיף לאכול אותו בהקדם האפשרי.

עם זאת, אם אתם אוהבים את האבטיח שלכם קריר – אין בעיה לקרר אותו לכמה שעות לפני ההגשה.

ואחרי שחותכים – איך שומרים?

אינגריד ממליצה להשתמש ב"קופסת השימור של הטבע" – הקליפה. חיתוך הדרגתי של פרוסות לפי הצורך שומר על הלחות ומונע התייבשות. אם אתם מעדיפים קוביות – יש לאחסן אותן בקופסה אטומה במקרר, שם יישמרו טריות למשך שלושה עד ארבעה ימים.

היא מוסיפה: אם אתם מזהים ריח מוזר, מרקם רירי, טעם מבעבע או עובש – עדיף לשלוח את הקוביות אל הקומפוסט.

אמנם הטיפים הללו נכונים גם לסוגי מלונים אחרים, אך יש לקחת בחשבון את עובי הקליפה, מידת הבשלות ותנאי האחסון. אל תשכחו להריח, לבדוק ולחתוך – כדי לשמור על הטעם המתוק של הקיץ.

אבטיח מלון מקרר

 צבע אדום

art