מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות

מתכון פשוט ומנצח המשלב חצילים רכים, עגבניות עסיסיות וגרגירי חומוס, הכל בבישול ארוך לספיגת טעמים עמוקה. התוצאה? סלט עשיר ומשגע, שמתאים להגשה בכל טמפרטורה ויהפוך כל ארוחה לחגיגה אמיתית

מתכון לסלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות
סלט חצילים עם חומוס ועגבניות צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לסלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות / אפרת סיאצ'י

מצרכים לסלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות:

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 1 כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
  • 3 שיני שום שמנות קצוצות
  • 1/2 כוס מים

לתיבול:

  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה לסלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות:

  1. מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4 דקות.
  2. מוסיפים את החציל, העגבניות, השום, גרגירי החומוס וחצי כוס מים. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות (יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים).
  3. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים ללא מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (התבשיל צריך להיות עסיסי אך ללא נוזלים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
  4. שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ' החדר או קר.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות

מתכון לסלט חצילים מתכון פרווה

 צבע אדום

art