מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
ראש הישיבה פרץ בבכי לאחר ששמע שהשגריר שיכל את בנו בעזה
במהלך מפגש של גדולי ישראל בארה"ב עם שגריר ישראל סיפר לייטר על בנו משה ידידיה הי"ד שנפל בעזה. הגר"א פלדמן פרץ בבכי כאילו שמע על בן משפחה שנפל
רגעים מרגשים נרשמו בשבוע שעבר בפגישה ההיסטורית של גדולי ישראל וראשי הישיבות בארצות הברית עם שגריר ישראל ד"ר יחיאל לייטר. ראשי הישיבות הגיעו בשליחות גדולי התורה בארץ לשוחח עם השגריר על הסוגיה הבוערת של גיוס בחורי ישיבות לצה"ל וההתנגדות החריפה לכך.
הרב שלמה ורדיגר יו"ר אגודת ישראל בארצות הברית תיאר את המפגש במייל שפרסם הארגון. בשלב מסוים שיתף השגריר לייטר כי בנו משה ידידיה לייטר הי"ד אב לשישה ילדים נפל בפיצוץ מטען בפיר מנהרה בבית חאנון שבצפון עזה בחודש חשוון אשתקד. לייטר ששירת כמפקד פלוגה ביחידת שלדג ותושב קיבוץ עין צורים הותיר אחריו אישה ושישה ילדים הקטן שבהם היה אז בן פחות משלושה חודשים.
באותו רגע הגאון רבי אהרן פלדמן ראש ישיבת נר ישראל בבולטימור ומזקני ראשי הישיבות בארצות הברית המתנגד האידיאולוגי לגיוס בני ישיבות לצבא לא הצליח לעצור את התרגשותו. הוא פרץ בבכי מר כאילו שמע על אובדן בן משפחה קרוב. במשך דקות ארוכות ירדו דמעות מעיניו לנוכח סיפור האובדן של השגריר.
הפגישה שהתנהלה באווירה רצינית וסוערת סביב שאלת הגיוס קיבלה לפתע ממד אישי ועמוק שהדגיש את המחיר הכבד שמשפחות רבות בישראל נושאות בצל המלחמה.
