וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
עשרות כלי שיט בדרכם לעזה: ינסו לפרוץ את המצור הימי
עשרות פעילים פרו פלסטינים ובהם גרטה תונברג משתתפים במשט שיצא מברצלונה לעבר עזה, גורמי ביטחון מבהירים כי לא תותר פריצת המצור ברצועה
בישראל מגבירים את ההיערכות לקראת הגעתם של עשרות כלי שיט לאזור רצועת עזה בשבוע הבא במסגרת משט "סומוד". על פי פרסום בכאן חדשות, אחד מהמשתתפים הוא סייף אבו-קישק, אזרח ספרדי שמקושר ישירות לחמאס. במערכת הביטחון מעריכים כי מדובר במהלך פרובוקטיבי שנועד לאתגר את המצור הימי על הרצועה.
גורם ביטחוני ציין לכאן חדשות כי ישראל לא תאפשר לפעילים לשבור את המצור, וכי לוחמי שייטת 13 וחיל הים ערוכים לפעול נגד כלי השיט אם יתקרבו לעזה. במשרד החוץ הובהר כי כל מי שמעוניין להעביר סיוע לתושבי הרצועה מתבקש לעשות זאת דרך נמל אשקלון.
בקרב המשתתפים נטען כי אמש הוטלו עליהם בלב ים פצצות הלם מכלי טייס בלתי מזוהים, שנועדו להרתיעם, ובהמשך נשלטה רשת הקשר שלהם תוך השמעת שירים של להקת אבבא השוודית. בישראל בחרו שלא להתייחס לטענות אלו.
המשט, שיצא מוקדם יותר השבוע מברצלונה, כולל עשרות פעילים פרו פלסטינים ובהם פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג, והוא מצוי בשלב זה באזור כריתים. בעבר הסתיימו שני משטים דומים, "מדלין" ו"חנדלה", בהשתלטות של לוחמי שייטת 13 על הספינות בדרכן לעזה.
