מבזקים מבזקים +
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
כ"ה כסלו התשפ"ו | 15.12.2025
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ממדאני מגנה: "פיגוע טרור אנטישמי נתעב, מתפלל על היהודים"

ראש עיריית ניו יורק זוהארן ממדאני, גינה בחריפות את הפיגוע הרצחני באירוע הדלקת נר חנוכה בסידני שבאוסטרליה והבטיח: "אעבוד כל יום כדי לשמור על בטיחותם של יהודי ניו יורק - ברחובותינו, ברכבת התחתית שלנו, בבתי הכנסת, ובכל רגע נתון"

ממדאני מגנה: "פיגוע טרור אנטישמי נתעב, מתפלל על היהודים"
זוהראן ממדאני בשבוע שעבר צילום: אברומי בלום

בהודעה שפרסם היום (ראשון) ראש העיר ניו יורק החדש, זוהראן ממדאני גינה בחריפות את הפיגוע הקשה שאירע בסידני שבאוסטרליה, בו נרצחו כ-12 בני אדם בעת שהשתתפו באירוע הדלקת נר ראשון של חנוכה בחוף מונדיי ביץ' בבירה.

"הפיגוע בחגיגת חנוכה בסידני היום" כתב ממדאני, "היה מעשה טרור אנטישמי נתעב. אני מתאבל על אלה שנרצחו ואתפלל על משפחותיהם, על הקהילה היהודית ותנועת חב"ד. מי ייתן וזכרונותיהם של כל ההרוגים יהיו ברוכים".

"בעוד שאנו עדיין ממתינים שכל העובדות יתגלו", המשיך ממדאני, "אנחנו כבר יודעים שמדובר בפיגוע הרסני. לפחות 11 הרוגים, כולל הרב אלי שלנגר, שהיה קשור עמוקות לשכונת קראון הייטס. לפחות 29 פצועים. קהילה יהודית נוספת ששקעה באבל ואובדן, חג של אור שהצטמצם בצורה כה כואבת ליום של חושך. מתקפה זו היא המחרידה ביותר בדפוס הולך וגובר של אלימות המכוונת כלפי יהודים ברחבי העולם. רבים מדי כבר לא מרגישים בטוחים להיות את מי שהם, לבטא את אמונתם בפומבי, להתפלל בבתי הכנסת שלהם ללא אבטחה חמושה המוצבת בחוץ. מה שקרה בבונדי ביץ' הוא מה שיהודים רבים חוששים שיקרה גם בקהילות שלהם.

"בחוף בונדי ביץ' היום, בעוד גברים עם אקדחים ארוכים תקפו חפים מפשע, אדם נוסף רץ לעבר הירי ונטרל יורה. הלילה, בעוד יהודים בניו יורק מדליקים חנוכיות ומכניסים את ליל החנוכה הראשון אפופי צער, הבה נביט על מה שאירע ונתמודד עם השנאה בדחיפות ובפעולה שהיא דורשת. כשאהיה ראש עיר, אעבוד כל יום כדי לשמור על בטיחותם של יהודי ניו יורק - ברחובותינו, ברכבת התחתית שלנו, בבית הכנסת, בכל רגע של כל יום. מי ייתן וזו תהיה מטרה משותפת לכל ניו יורקי, ובואו נגרש את האלימות הנוראית הזו לעבר".

זוהראן ממדאני הפיגוע בסידני אלי שלנגר

 צבע אדום

art