ניסיון פיגוע בתחנת הדלק של קדומים, מחבל שניסה לדקור - נוטרל.
הכתובת הייתה על הקיר - ומרוחה בדם: כך הפקירה אוסטרליה את היהודים למוות
בנובמבר 2024 הוצתו מכוניות ומבנים הושחתו במזרח סידני, אזור עם אוכלוסייה יהודית גדולה. ובדצמבר 2024, אלמונים הציתו את בית הכנסת עדת ישראל בדרום מלבורן, אך הממשלה הסתפקה בביקור הזדהות
עוד לפני מתקפת הטרור בחוף בונדיי בסידני ביום ראשון, חוותה אוסטרליה סדרה של מתקפות אנטישמיות כנגד בתי כנסת, מבנים ומכוניות, מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל" ברצועת עזה באוקטובר 2023.
ברחבי היבשת הפגינו וצעדו מאות אלפי אנשים עם דגלי חמאס וסמלים אנטישמיים, תוך שהם קוראים קריאות גנאי ואף קריאות לרצח יהודים. פעם אחר פעם פנו ראשי הקהילות לממשלת אוסטרליה, אך זו התעלמה והסתפקה בהודעות דוברות לתקשורת שהתבררו כחסרות כיסוי.
במאי 2025 רוססו כתובות גרפיטי על קירות בית הספר היהודי הגדול ביותר במלבורן. ב-13 באוקטובר 2025, רוססו כתובות נאצה גם על קירות מאפייה יהודית בסידני, לצד הודעת איום שהושארה לבעל המאפייה: "היזהר". מספר ימים לאחר מכן, ב-17 באוקטובר, הוצתה הכניסה למסעדה באזור בונדיי בסידני, וב-20 באוקטובר הציתו אלמונים את מסעדת Lewis Continental Kitchen הכשרה.
קודם לכן, במרץ 2024, האשים צוות מיוחד לחקירת תקיפות אנטישמיות חבר לשעבר בכנופיית אופנועים בהסתת שני גברים להצית מסעדה, במטרה להסיח את דעתה של המשטרה. בנובמבר 2024 הוצתו מכוניות והושחתו מבנים במזרח סידני, אזור בעל צביון יהודי מובהק. חודש לאחר מכן, בדצמבר 2024, הציתו אלמונים את בית הכנסת "עדת ישראל" בדרום מלבורן – אירוע שהמשטרה התייחסה אליו כאל מתקפת טרור אפשרית.
באוגוסט 2025, הגיש כוח מיוחד ללוחמה בטרור של מדינת ויקטוריה כתב אישום נגד שני גברים במעורבות בהצתה זו. ימים לאחר מכן, הודיעה אוסטרליה רשמית כי איראן היא שעמדה מאחורי המעשה.
ב-10 בינואר 2025, ריססו אלמונים כתובות גרפיטי שכללו צלבי קרס על קירות בית כנסת בדרום סידני. למחרת, התגלו כתובות דומות על קירות בית כנסת במערב העיר, שם אף נעשה ניסיון להצית את המקום. כריס מינס, ראש ממשלת ניו סאות' ויילס, הגדיר את האירוע כהסלמה בפשיעה האנטישמית.
גל הונדליזם נמשך כאשר מכוניות ובתים במערב סידני הושחתו בגרפיטי אנטישמי. ב-17 בינואר 2025, הוצתו מכוניות והושחת ביתו של מנהיג הקהילה היהודית במזרח סידני. ב-21 בינואר רוססו כתובות על קירות גן ילדים במזרח העיר והמקום הוצת. באותו חודש הודיעה המשטרה על איתור קרוואן עמוס בחומרי נפץ בצפון-מערב סידני, אך מאוחר יותר הבהירו הרשויות כי מדובר במטעני דמה. היה זה חלק ממבצע של ארגון פשע שתכנן לתקוף בית כנסת וניסה לגרום למשטרה לבזבז כוחות באירוע הסחה.
ב-12 בפברואר הודיעו הרשויות על השעייתם של אח ואחות מבית חולים בסידני, בגין איום ברצח חולים יהודים וסירוב להעניק להם טיפול רפואי. ב-4 ביולי 2025 נמלטו כ-20 מתפללים משריפה בבית כנסת במזרח מלבורן; גבר נעצר והואשם בעבירות שונות, והרשויות חקרו האם יש קשר בין התקרית להתפרעות שאירעה באותו לילה במסעדה ישראלית בעיר.
