ניו יורק: ראש עיריית ניו יורק הנבחר, זוהראן ממדאני, קיבל את התפטרותה של קתרין אלמונטה דה קוסטה, מנהלת כוח האדם החדשה שמונתה על ידו, בעקבות פרסום פוסטים אנטישמיים שכתבה בעבר.
הקורבן הצעיר ביותר: מטילדה בת ה-10 נרצחה בסידני, והובאה למנוחות
מותה של מטילדה בריטואן זיעזע את הקהילה היהודית ואת אוסטרליה כולה, בעיר נמשכים גם היום טקסי זיכרון ועצרות הזדהות עם משפחות הקורבנות
מטילדה בריטואן בת ה-10, הקורבן הצעיר ביותר בטבח במסיבת חנוכה בחוף בונדיי בסידני, הובאה למנוחות בנוכחות בני משפחה וחברים שהגיעו ללוותה בדרכה האחרונה.
"מטילדה מעולם לא זכתה לחיות את החיים שהיו אמורים להיות לה", אמר הרב שערך את הלוויה. מותה של מטילדה בריטואן זיעזע את הקהילה היהודית ואת אוסטרליה כולה, בעיר נמשכים גם היום טקסי זיכרון ועצרות הזדהות עם משפחות הקורבנות.
שגריר ישראל באוסטרליה, אמיר מימון, נכח בלוויה וסיפר בריאיון לאילאיל שחר בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב' על התחושות בקהילה היהודית במדינה: "מדובר בהלוויה אחת מיני רבות שהתקיימו ביומיים האחרונים. התחושה של הקהילה קשה, והיום זה הגיע לשיא. זה עצוב מאוד, היה לא מעט בכי וכאב שאין מילים שיוכלו לתאר אותו ואת השבר שהקהילה חווה".
מטילדה פולטבצ'נקו בת 10 נהרגה בעת שהשתתפה באירוע בחוף בונדי עם משפחתה, היא הצעירה מבין 15 הקורבנות.
"הכרתי אותה כילדה מבריקה, שמחה ונמרצת שהביאה אור לכל מי שסביבה", תיארה מורה לשעבר לתקשורת המקומית. בהצהרה בית הספר בו למדה, בית הספר הודיע כי ינציח את מטילדה "באהבה, יגון וצער עמוק".
