אסף רוזנצוייג: דיווח בוול סטריט ג'ורנל: גורמים בממשל טראמפ דנו באפשרות להשתלט על מכליות נפט של איראן כדי להגביר את הלחץ על טהראן, בדומה לנוהל שהיה בוונצואלה, אך ויתרו על הרעיון בשל החשש מתגובה איראנית ועלייה במחירי הנפט
עיתונאי הורד מטיסת נתניהו לוושינגטון: "בודקים את הקשרים שלי"
ניק קוליוחין, עיתונאי עצמאי ישראלי־רוסי, הורד היום מטיסת ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון, דקות לפני ההמראה. לדבריו, אף שקיבל אישור להצטרף למשלחת העיתונאים, הוא עוכב והורד מהמטוס לאחר בדיקה ביטחונית
אירוע חריג התרחש היום (שלישי) בטרם המראת טיסת ראש הממשלה לוושינגטון, לקראת ביקור בבית הלבן ומפגש של נתניהו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. ניק קוליוחין, עיתונאי עצמאי ישראלי־רוסי, הורד מהטיסה דקות לפני ההמראה, לאחר שכבר עלה למטוס.
קוליוחין, ששוחח עם N12, סיפר כי קיבל אישור להצטרף למשלחת העיתונאים, אך בשער העלייה למטוס עוכב ולאחר מכן הורד מהמטוס עצמו. לדבריו, אנשי שירות הביטחון הכללי ביצעו בדיקה ביטחונית, שבסיומה נמסר לו כי עליו לרדת מהטיסה. "הורידו אותי מהטיסה מול כל הכתבים, רגע לפני ההמראה – אמרו לי שצריך לבדוק את הקשרים שלי. זה רגע מאוד קשה", אמר.
לדבריו, ההתנהלות במקום הייתה משפילה. "אמרו לי 'קח את המזוודות והתיקים שלך', והורידו אותי מהטיסה. הרגשתי מושפל". קוליוחין הדגיש כי לא נמסר לו כל מסמך רשמי ולא נאמר לו כי הוא פסול לטיסה: "פשוט הובילו אותי הצידה והבהירו שאני לא עולה".
קוליוחין ציין כי עלה לישראל בילדותו, שירת שירות צבאי מלא ביחידות קרביות ובמילואים, ופועל לאורך השנים כעיתונאי פרילנסר עבור כלי תקשורת ממדינות שונות. לדבריו, ההחלטה להורידו מהמטוס התקבלה על ידי גורמי הביטחון בלבד, זאת למרות האישור שניתן לו מראש. "אם יש בדיקות – תעשו אותן מראש. למה ברגע האחרון, ולמה בלי הסבר", תהה.
ברקע האירוע, בעבר פורסמו תחקירים וכתבות שבהם עלה שמו של קוליוחין, שעסקו בפעילותו המקצועית ובקשריו עם כלי תקשורת וגופים זרים, בהם גם גופים מרוסיה. בחלק מהפרסומים הועלו שאלות בנוגע לטשטוש גבולות בין עיתונות, תוכן שיווקי וגורמים זרים בעלי זיקה פוליטית או מדינתית. בשיחה עם חדשות 12 דחה קוליוחין את הטענות, טען כי מדובר בדיבה, וציין כי בימים אלה הוא מנהל הליך משפטי אזרחי בנושא.
משב"כ נמסר: "בהתאם לייעודו ותפקידיו של השירות על פי חוק, מופקד השירות בין היתר על אבטחת ראש הממשלה. במסגרת זו, מתקבלות החלטות לשם צמצום סיכון לראש הממשלה ולמידע המצוי בסביבתו. מטבע הדברים, לא ניתן להתייחס לטעמים שבבסיסן של החלטות פרטניות".
