מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ח שבט התשפ"ו | 15.02.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עימות סוער: איימן עודה התעמת עם עמית סגל ובן כספית ונטש את האולפן

הוויכוח בשידור חי נסב סביב הפשיעה בחברה הערבית והגדרת חמאס כארגון טרור. חילופי האשמות קשים הובילו להסלמה, שבסופה עזב עודה את האולפן במהלך התוכנית

עימות סוער: איימן עודה התעמת עם עמית סגל ובן כספית ונטש את האולפן
איימן עודה צילום: Tomer Neuberg/Flash90

עימות חריף התפתח בתוכנית "פגוש את העיתונות", כשח״כ איימן עודה והעיתונאים עמית סגל ובן כספית התעמתו בשידור חי סביב סוגיית הפשיעה בחברה הערבית, חמאס והגדרת הארגון כארגון טרור. הוויכוח הידרדר במהירות, במהלכו הרים עודה את קולו ולבסוף עזב את האולפן.

בתחילת הדיון אמר עודה: "הדבר הכי חשוב לי להגיד לכל אזרח בכנות, ובמסרים שכל קבוצה ערבית בכל מדינה ערבית נרצחת פחות מאזרחים ערבים במדינה". סגל שאל: "מי רוצח אותם?", ובן כספית הוסיף: "אז יש פחות מקרי רצח במדינות ערביות?". עודה השיב: "חד וחלק. בכל מדינה ערבית יש פחות".

הדיון עבר לעסוק בחמאס, אז שאל סגל: "חמאס ארגון טרור? מה אתה מתנפח? אתה לא מוכן לגנות את חמאס - אנחנו מנרמלים את האירוע שיושב חבר כנסת בכנסת ישראל, מדבר על כולם, פשע וזה. חמאס ארגון טרור או לא?".

עודה השיב: "נתניהו חיזק את חמאס. אני מתנגד לחמאס פוליטית, אידיאולוגית, חברתית. אני הוקעתי את ה-7 באוקטובר 1,000 פעם. הוקעתי כל פגיעה באזרחים משנות ה-90 ועד עכשיו". סגל הגיב: "לא בחיילים", ועודה השיב: "תסתכל עליי בעיניים. גזען כמוך - אתה לא הוקעת רצח של תינוקות פלסטינים".

בהמשך אמר סגל: "שידעו כל הצופים שאתה קורא למה שעשה צה"ל רצח - ואתה לא קורא לחמאס ארגון טרור", והוסיף: "זה ראיון שני ברציפות שבו אתה מסרב לגנות פשיטה על בסיס צה"ל בתחומה הריבוני של מדינת ישראל".

"דבר שני - זה ראיון שני ברציפות, וה-100 מאז השבעה באוקטובר, שאתה לא מוכן לכנות את חמאס ארגון טרור". עודה השיב: "אני נגד פגיעה בפלסטינים וביהודים", ובהמשך העימות עזב את האולפן במהלך השידור.

איימן עודה עמית סגל פגוש את העיתונות בן כספית

 צבע אדום

art