מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 16°c
אשדוד 17°c
כ"ו אדר התשפ"ו | 15.03.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 16°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הקליעים נתקעו בכתף: המוסלמי שהסתער על המחבלים והציל עשרות יהודים בחנוכה

אחמד אל אחמד אמר לסאנדיי טיימס שהוא פעל מתוך אנושיות במתקפת הטרור בחוף בונדי במסיבת חנוכה. המחיר היה כבד. שני כדורים נותרו תקועים בכתפו השמאלית והוא איבד חלק ניכר מהיכולת להשתמש בזרועו

הקליעים נתקעו בכתף: המוסלמי שהסתער על המחבלים והציל עשרות יהודים בחנוכה
אלבניזי מבקר את אחמד צילום: ממשלת אוסטרליה

אחמד אל אחמד, המוסלמי שנאבק באחד המחבלים במהלך הטבח בבונדי ביץ' אמר שהוא פעל מתוך אנושיות וסירב להתעלם מצרחותיהם של ילדים שנמלטו על חייהם.

אחמד אל אחמד, בן 44, צעד בבונדי ב-14 בדצמבר בחיפוש אחר מקום לקנות קפה כששמע "צעקות ילדים, נשים וזקנים בוכים" בחגיגת חנוכה במדרכה הצמודה לחוף. תוך רגעים ספורים, הוא מצא את עצמו רץ לעבר הירי במה שהפך למתקפת הטרור הנוראית ביותר באוסטרליה המודרנית.

אחמד, רץ מאחורי מכונית חונה וקפץ על גבו של אחד המחבלים בזמן שטען מחדש את הנשק. הוא נאבק בו בגבורה והכניע אותו.

בראיון ל"סאנדיי טיימס" אמר אחמד שלא עצר לרגע כדי לחשוב על הסכנה. "פשוט רצתי כדי למנוע ממנו להרוג אנשים חפים מפשע", אמר. "פשוט לא יכולתי להאמין שזה קורה, הייתי בהלם".

הוא הוסיף: "זה בא מליבי כבן אדם לתת את דמי כדי להציל אנשים חפים מפשע. לא ידעתי מי הטרוריסטים האלה, פשוט עמדתי כאדם מלא אהבה לכולם".

אחמד, איש עסקים יליד סורי שעבר לאוסטרליה בשנת 2006 וקיבל אזרחות בשנת 2020, נורה יותר חמש פעמים על ידי מחבל שני, חמישה עשר בני אדם נהרגו ויותר מ-40 נפצעו בתקיפה.

אנתוני אלבניזי, ראש הממשלה, שיבח את אחמד על הצלת חיים ומאוחר יותר ביקר אותו בבית החולים. אירוע גיוס תרומות שאורגן על ידי עסק מקומי גייס 2.5 מיליון דולר אוסטרלי בארבעה ימים, 43,000 איש תרמו לאחמד.

המחבל נוויד אכרם בן ה-24, הופיע בבית המשפט והואשם ב-59 עבירות, כולל רצח וטרור. אביו, סאג'יד אכרם, נורה למוות על ידי המשטרה במקום. אחמד הפך לסמל של אחדות: מוסלמי שסיכן את חייו כדי להציל משפחות יהודיות.

הוא מתעקש שמעולם לא חווה אפליה באוסטרליה. "לא ראיתי שום אפליה", אמר. "אוסטרליה נתנה לי תקווה ואמרתי, כשקיבלתי את האזרחות שלי, שאני חייב לתרום למדינה הזאת".

המחיר היה כבד. שני כדורים נותרו תקועים בכתפו השמאלית והוא איבד חלק ניכר מהיכולת להשתמש בזרועו. "אני לא יכול לישון יותר משעתיים, אני בר מזל אם יש לי שלוש שעות בכל לילה", אמר. הא אמר כי הוא לוקח משככי כאבים חזקים ועובר שיקום יומי.

ובכל זאת, הוא לא מתחרט. "אני מודאג מאיבוד התנועה באצבעות שלי וזה לא יחזור, אבל מבחינה נפשית הכל טוב כי בשבילי זה היה להציל חיים", אמר. "אני גאה במה שעשיתי".

הוא דחה כל ניסיון לקשר את התוקפים לאמונתו ואמר: "כמוסלמי, זה לא חלק ממה שאני מכיר. בדתי, להציל חיים אחד זהה להצלת האנושות כולה. אנחנו צריכים לחזור להיות משפחה באוסטרליה", אמר. "תרגישו טוב, והעתיד יהיה טוב".

אוסטרליה בונדי סידני הפיגוע בסידני

 צבע אדום

art