מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ח' אדר התשפ"ו | 25.02.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הארץ עמד לפרסם סיפור על יועמ"שית משרד המשפטים, עיתונאי אחר חשף את המבוכה

עיתונאי "הארץ" התכוון לפרסם כתבה נגד יועמ״שית משרד המשפטים, אך זו הוציאה צו איסור פרסום שעצר את הפרסום. כעת חושף עיתונאי אחר, כי מדובר באירוע מלפני 33 שנה שבגינו זוכתה קוטיק בהליך משמעתי. עימות חריף התפתח בין שני הכתבים

הארץ עמד לפרסם סיפור על יועמ"שית משרד המשפטים, עיתונאי אחר חשף את המבוכה
הארץ צילום: wikipedia

עיתונאי 'הארץ', מיכאל האוזר טוב עמד לפרסם לפני מספר ימים כתבה נגד יועמ"שית משרד המשפטים, יעל קוטיק, אולם קוטיק מיהרה להוציא צו איסור פרסום וכך בלמה את הכתבה. כעת, חושף אבישי גרינצייג מ-i24news במה מדובר. במקביל, קוטיק הודיעה לבית המשפט שהיא מוותרת על צו איסור הפרסום.

לדברי גרינצייג, מדובר על אירוע מלפני 33 שנה על טענות אודות מילוי נוכחות כשכיהנה כשוטרת זוטרה בתחילת שנות ה-20 לחייה - אירוע שבגינו נפתח נגדה הליך משמעתי, ממנו היא זוכתה. 

גרינצייג תקף: "במחילה מידידי מיכאל האוזר טוב, הפרסום הזה מלמד הרבה יותר על העיתונאי מאשר על מושא ה״תחקיר״.

בנוסף, חשף גרינצייג את ההתכתבות בין האוזר טוב לבין דוברות משרד המשפטים, כשכתב הארץ ביקש "תגובה" לפרסום. מהצילום עולה שהאוזר טוב סירב בתוקף למסור לדוברת פרטים על הסיפור שהוא עומד לפרסם, בניגוד למקובל ובאופן שלא מאפשר למושא הכתבה להתגונן.

אבישי גרינצייג
ההתכתבות של כתב הארץ ודוברת משרד המשפטים | אבישי גרינצייג

האוזר טוב הגיב לגרינצייג: "(אני) מבין שקוטיק מתדרכת את עיתנואי החצר".

הסיפור החל לפני מספר ימים, אז דיווח האוזר טוב בחשבון הטוויטר שלו, כך: "היועצת המשפטית של משרד המשפטים יעל קוטיק רצה להוציא צו איסור פרסום בהול על ידיעה דרמטית שעמדתי לפרסם עליה בהארץ. 

בהתחלה טענה שהיא לא זוכרת על מה אני מדבר, כאשר הבינה שהמידע עומד להתפרסם רצה לבית המשפט. נילחם בביהמ״ש על זכות הציבור לדעת מי היא באמת יעל קוטיק".

בהמשך אותו היום, הוסיף האוזר טוב: "זה כבר מידרדר למחוזות הביזאר: היועצת המשפטית של משרד המשפטים ביקשה כעת מבית המשפט לכלוא אותי (!!) בטענה שהפרתי את צו איסור הפרסום בעניינה". הוא הבהיר כי הצו לא הופר וכי "קוטיק בהיסטריה שהאמת תצא לאור. אין לה בעיה לכלוא עיתונאים. אלחם על חשיפת האמת".

כך או כך, מטעם משרד המשטים נמסר כי "עו"ד קוטיק עדכנה את בית משפט השלום היום (ג) שהיא מבקשת מיוזמתה להסיר את צו איסור הפרסום. יש לציין כי הגשת הבקשה לצו נעשתה לאור זאת שבעת פניית הכתב אליה ובקשת התייחסותה, הוא לא סיפק לה מידע כנדרש שאיפשר לה להתייחס לדברים.

בהמלצת בית המשפט התקיים שיח שלאחריו החליטה כי אין לה כל התנגדות לפרסום הדברים.

מדובר בטענות סרק בתקופה מלפני כ-33 שנים. הטענות נבדקו בזמן אמת על ידי הגורמים המוסמכים, ולא העלו דבר.

עורכת הדין קוטיק מכהנת במשרד המשפטים כ26 שנים. מעולם לא נפל רבב בהתנהלותה המקצועית והאישית והיא זוכה להערכה רבה.

הצגת אירועים מלפני למעלה משלושה עשורים, בעיתוי זה, כאילו התגלו זה עתה, יוצרת רושם מוטעה ומטעה ביחס לטענות סרק שהעלו עובש."

גם עו"ד יעל קוטיק מסרה תגובה לדברים ואמרה כי "מעת שפרסמתי חוות דעת מקצועית, אני נתונה למתקפה יום יומית חסרת רסן, הכוללת השמצות ונסיון לפגוע בשמי הטוב ובמקצועיותי. משעה שהתברר לי ה'סיפור' המדובר פעלתי ביוזמתי להסרת הצו. אמשיך לבצע את תפקידי נאמנה ובאופן ענייני כפי שעשיתי עד כה."

יעל קוטיק מיכאל האוזר-טוב אבישי גרינצייג הארץ

 צבע אדום

art