מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
א' ניסן התשפ"ו | 19.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לאן נעלם גיא פלג? השמועות - ותגובת הכתב וערוץ 12

היעדרותו של כתב המשפט גיא פלג מהמסך והרדיו הציתה גל שמועות ברשת. פלג וחברת החדשות מתייחסים לכך: "קשקוש, שטויות במיץ"

לאן נעלם גיא פלג? השמועות - ותגובת הכתב וערוץ 12
גיא פלג צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

הרשת סוערת בימים האחרונים בעקבות היעדרותו של כתב המשפט הבכיר של חדשות 12, גיא פלג, מהמסך ומתוכנית הרדיו שלו במשך מספר ימים.

ברשת נפוצו שמועות וטענות שלפיהן פלג הושעה או פוטר, ואף עלו השערות כי הדבר קשור לזעם בימין בעקבות פרסום הסרטון ממתקן הכליאה בשדה תימן, שבו נטען כי לוחמי כוח מאה התעללו בעציר פלסטיני. כידוע, הסרטון הודלף לפלג על ידי הפצ"רית המודחת יפעת תומר-ירושלמי.

גם שקמה ברסלר, ממובילי המחאות נגד הממשלה, תרמה להתגברות השיח כאשר צייצה: "החזירו למסך ולרדיו את גיא פלג".

באתר "העין השביעית" פרסמו כי השמועות אינן נכונות. לפי האתר, בחברת החדשות הבהירו כי פלג לא עזב, לא הושעה ולא פוטר. דובר החברה מסר: "קשקוש, שטויות במיץ".

Chaim Goldberg/Flash90
העיתונאי גיא פלג | Chaim Goldberg/Flash90

פלג עצמו התייחס לדברים ומסר: "לא פוטרתי ולא עזבתי. יחסיי עם מנהליי טובים מאי פעם. אני פשוט עסוק בהרחבת מעגל הנתבעים על אלה שהעלילו עלי ועל חדשות 12 עלילה נוראה. יהיו חדשות בעניין זה ממש בקרוב".

לפי "העין השביעית", מקור השמועות בהתכתבות בין פלג לבין אוהדת בשם רבקה גלבר, שפנתה אליו בשאלה על היעדרותו. לאחר חילופי דברים כתב לה פלג: "ברדיו ביטלו את הרצועה של 12 עד 14, ובטלוויזיה לא מרגיש שיש לי מה לתרום".

גלבר פרסמה את ההתכתבות בצירוף טענה כי יש לחשוף את האמת מאחורי היעדרותו של פלג, וכתבה כי התשובות שקיבלה ממנו "צריכות להדליק נורה אדומה".

בהמשך, בערוצים המזוהים עם הליכוד ותומכי נתניהו הופץ הפרסום, תוך הצגתו כראיה לכך שפלג פוטר מחדשות 12 או מרדיו 103FM.

עם זאת, לפי הדיווח, רצועת השידור האקטואלית ברדיו 103FM בוטלה באופן גורף בשל המלחמה, כולל שדרנים נוספים. בנוסף, פלג נעדר מפאנל הפרשנים של "אולפן שישי" בשל הרלוונטיות הפחותה של תחום הסיקור שלו לדיונים בנושאי המלחמה.

עוד צוין כי הדיון שכן התקיים בפאנל בנושא ההתעללות בעציר בשדה תימן וביטול כתב האישום נגד סוהרי כוח 100, התקיים שלא במסגרת תכנון מוקדם אלא בעקבות דרישת אחד מחברי הפאנל.

גיא פלג חדשות 12 שדה תימן הפצ"רית

 צבע אדום

art