מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ה' ניסן התשפ"ו | 23.03.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הכתב ניסה להסית נגד חרדים - וקיבל תשובה שהשתיקה אותו

במהלך סיקור מזירת הנפילה בערד, כתב תאגיד השידור הציבורי, אסף פוזליוב, עורר ביקורת בעקבות אופי השאלות שהפנה לאחת הצעירות שהגיעו להתנדב במקום. במקום להתמקד ברוח ההתנדבות, בחר הכתב לפלג ולהסית נגד הציבור החרדי

הכתב ניסה להסית נגד חרדים - וקיבל תשובה שהשתיקה אותו
זירת הנפילה בערד צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

זירת הנפילה בערד נחשבת לאחת הקשות ביותר מאז תחילת המערכה, עם למעלה מ-100 פצועים שפונו לבתי החולים ומשפחות רבות שנותרו ללא קורת גג. לצד הגעתם של פוליטיקאים ואנשי תקשורת רבים אתמול (ראשון) למקום, פקדו את הזירה גם עשרות בני נוער ומתנדבים שהגיעו לחזק את המשפחות שנפגעו.

במהלך הסיקור מהשטח, כתב תאגיד השידור הציבורי, אסף פוזליוב, עורר ביקורת בעקבות אופי השאלות שהפנה לאחת הצעירות שהגיעו להתנדב במקום. במקום להתמקד ברוח ההתנדבות, בחר הכתב לפלג ולהסית נגד הציבור החרדי.

פוזליוב פנה לצעירה ושאל: "כולכם, כל בני המכינות, מתגייסים לשירות משמעותי בצה"ל, גם בנים וגם בנות. תורמים כל מה שניתן גם אחרי השירות. וכאן, הרבה מהדירות הן דירות שמתגוררים בהן חסידי גור, שזה מגזר לא ציוני, דוגל בהשתמטות מצה"ל תמורת מענקים. מה עובר לך בראש כשאת בעצם מגיעה לאנשים האלה ומסייעת?".

המתנדבת, שהופתעה מהשאלה, השיבה לכתב: "בסופו של דבר, אלה אנשים שככה הם חונכו וככה הם גדלו, ואני לא שופטת אנשים על איך שלימדו אותם. בסוף אנחנו באים לעזור, לא משנה מי זה, גם אם זה מישהו שלא היה עוזר לי וגם אם זה מישהו שלא תורם".

הצעירה הוסיפה: "בסוף גם מי שמשרת בצבא, אנחנו שומרים על כל המדינה, אנחנו מגינים גם על החרדים וגם על מי שלא משלם מיסים וגם על מי שכן. ככה זה. אני לא נותנת חשבון למי אני עוזרת. אני עוזרת כי זה עושה לי טוב וזה עושה לאחרים טוב".

כזכור, רק לפני כשבוע וחצי, כתבת הפלילים של התאגיד, הדס גרינברג, פרסמה פוסט ברשת X ובו סרטון של אדם המשחק בנפל של פצצת מצרר שנפל בבני ברק, וכתבה: "בינתיים אי שם בבני ברק משחקים בנפל של פצצונת. בסוף הם באמת ימותו ולא יתגייסו".

אלא שלאחר מספר שעות התברר כי הטענה של גרינברג אינה נכונה כלל: אותו אדם שתועד בסרטון אינו חרדי או תושב בני ברק, אלא ערבי תושב טירה. הוא אותר ונעצר, ואף פורסמה על כך הודעה רשמית מטעם המשטרה.

ערד נפילה מבצע שאגת הארי תאגיד השידור הישראלי (כאן) חסידי גור

 צבע אדום

art