ניצן שפירא: דובר צה"ל הודיע באופן רשמי כי הוחלט על ביטול אירועים שהוחרגו ממדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף בקו העימות - בשל היתכנות לירי תגובה של חיזבאללה למרחב. זאת, בהמשך לתקיפת צה"ל בביירות אתמול. "צה"ל קורא לציבור לגלות ערנות ודריכות", נכתב בהודעה
חושש מהשפלה בפריימריז? השר הבכיר ינצל את השריון בליכוד
שר החוץ וחבר הקבינט גדעון סער החליט שלא להתמודד בבחירות המקדימות של הליכוד ולהשתמש בשריון שהובטח לו בהסכם החזרה | מקורביו חושפים חשש כבד: "גדעון מבין שאלקין עשוי להיכנס והוא יישאר בחוץ"
על פי מקורבים לסער, השר החליט להשתמש בשריון שהובטח לו במסגרת הסכם החזרה למפלגה, זאת בשל חשש כבד מאי-הצלחה בשטח הליכודי ומהאפשרות שיימצא מחוץ לרשימה לכנסת בעוד שותפיו הפוליטיים יצליחו להיכנס.
מקורביו של סער משרטטים תמונה של חוסר ביטחון פוליטי במעמדו המחודש בתוך תנועת הליכוד. לדבריהם, סער מבין כי הדרך ללב ה"בייס" הליכודי עדיין רצופה קשיים לאחר שנים של יריבות מרה עם יו"ר המפלגה נתניהו. בשיחות סגורות מסרו מקורבי סער: "גדעון חושש מאד מהפריימריז והחליט לקחת לעצמו את השריון שקיבל במסגרת ההסכם עמו. סער עדיין מלקק את פצעיו וטרם השלים את חזרתו למפלגה. הוא לא יקח סיכון בשריון אלקין למשל, ובמצב אפשרי מאד שאלקין יכנס והוא ישאר בחוץ. את אלקין והיתר הוא ישלח למירוץ וינסה לתת דחיפה מבחוץ". ההחלטה של סער משאירה את שותפו הפוליטי הקרוב, זאב אלקין, ואת יתר חברי סיעתו, להתמודד לבדם מול מנגנון המפלגה והמתמודדים הוותיקים, ללא הגב המגונן של שריון מובטח.
כזכור, גדעון סער, שפרש מהליכוד בטריקת דלת והקים את "תקווה חדשה", חזר לשורות המפלגה לפני מספר חודשים במהלך שהפתיע רבים במערכת הפוליטית. החזרה התבצעה על רקע הסכמות פוליטיות רחבות שכללו שריון מקומות לו ולאנשיו ברשימת הליכוד לכנסת הבאה.
הבחירה של סער לנצל את השריון האישי שלו במקום להתמודד בפריימריז מעידה על כך שתהליך ה"רה-ביליטציה" שלו בתוך הליכוד טרם הושלם. סער מבין כי הצבעה בקלפיות של מתפקדי הליכוד עלולה להסתיים בהשפלה פוליטית, במיוחד אם אלקין – שנחשב לביצועיסט אהוד בשטח – יעבור אותו בדירוג.
המהלך נועד להבטיח את הישרדותו הפוליטית של סער בכנסת הבאה, אך הוא עלול להיתפס בקרב פעילי הליכוד כגילוי של חולשה וכהוכחה לכך שסער עדיין אינו מרגיש "בבית" בתנועה שבה צמח. כעת, העיניים נשואות לזאב אלקין, שיצטרך להוכיח כי הוא מסוגל להיבחר בכוחות עצמו ללא המטרייה של סער.
