אבו עלי אקספרס: מקורות לבנוניים מדווחים לפני זמן קצר על תקיפה בשכונת חארת חריכ בדאחיה של ביירות.
הרמטכ"ל בלבנון: "המשימה שלכם היא להסיר כל איום - כל צה"ל לרשותכם"
הרמטכ"ל ביקר היום בלבנון יחד עם מפקד פיקוד הצפון ובמהלך הערכת מצב מבצעית הרמטכ"ל נאם וחיזק את רוח החיילים: "כוחות צה”ל בפיקוד הצפון ממשיכים לפעול למימוש משימת ההגנה על היישובים, כל צה"ל מאחוריכם"
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, ביקר היום (רביעי) בדרום לבנון בגזרת אלח׳יעם, יחד עם מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, ראש אט״ל, אלוף רמי אבודרהם, מפקד אוגדה 91, תת-אלוף יובל גז, מפקדי החטיבות ומפקדי הגדודים בסדיר ובמילואים.
במהלך הביקור קיים הרמטכ״ל הערכת מצב מבצעית, שמע סקירות ממפקד האוגדה וממפקדי החטיבות, שוחח עם המג״דים הנלחמים בשטח וסייר בתשתית תת-קרקעית של חיזבאללה שנמצאה מתחת לחנות בגדי ילדים.
מדברי הרמטכ”ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״כוחות צה”ל בפיקוד הצפון ממשיכים לפעול למימוש משימת ההגנה על היישובים, להסרת כל סוגי האיומים ולהעמקת הפגיעה בחיזבאללה"
הוא המשיך, "המשימה שלכם להסיר כל איום מעל יישובינו ומעל כוחותינו. כל יכולות צה״ל לרשותכם, אין לכם מגבלה בהפעלת הכוח לצורך כך, תמשיכו במשימה לאתר אויב במרחב ולהשמידו. מתחילת מבצע ׳שאגת הארי׳ חוסלו יותר מ-2,000 מחבלי חיזבאללה. ננצל כל הזדמנות להעמקת הפגיעה בחיזבאללה ולהחלשתו המתמשכת".
"יש לנו הזדמנות היסטורית לשנות את המציאות האזורית במערכה הרב-זירתית. שיתוף הפעולה עם צבא ארצות הברית והתיאום ממשיכים כל העת ואנו עוקבים אחר המצב. באיראן יש לנו עוד שורה של מטרות מוכנות לתקיפה. אנחנו בכוננות גבוהה לחזור למערכה עוצמתית ורחבה שתאפשר להעמיק את הישגינו ותחליש עוד יותר את המשטר האיראני".
הרמטכ"ל הוסיף, "סיירנו במנהרת טרור של חיזבאללה, בעומק של כ-25 מטרים מתחת לחנות בגדי ילדים שנראית תמימה מעל הקרקע. זוהי עוד הוכחה לכך שחיזבאללה משתמש במרחב האזרחי לביצוע פעולות טרור בחסות האוכלוסייה. אתם פועלים באופן שיטתי לאיתור והשמדת תשתיות אלו"
ולסיום הוא אמר: "הערכה רבה לכם, המפקדים על המנהיגות, ובמיוחד לאנשי המילואים על המסירות הרבה. אתם בקו הגנה קדמי, צה”ל הוא חומת המגן על יישובי הצפון. לא נלך לאחור עד להבטחת הביטחון ולפתרון ארוך טווח ליישובי הצפון״.









