אסף רוזנצוייג: פזשכיאן מספר כי התרשם בפגישה עם ח'אמנאי מ"אופן ההתנהלות, דרך ההסתכלות והגישה הצנועה והחמה מאוד של מנהיג המהפכה האסלאמית. זו הייתה גישה שהפכה את השיחה לסביבה המבוססת על אמון, רוגע, אחדות ושיח ישיר ללא מחיצות". לדבריו, "כאשר האדם הבכיר ביותר במדינה מתנהל במוסריות כזו, בענווה וברוח עממית מול בעלי תפקידים ואנשים, ההתנהגות הזו יכולה באופן טבעי לשמש מודל גם למערכת הניהול והמנהל במדינה. מודל שמבוסס על אחריות"
ינון מגל פנה לנתניהו: אתאכזב באופן אישי אם לא תעביר את חוק הגיוס
מגיש "הפטריוטים" התייחס לחשיפת 'בחדרי חרדים' על דחיית חוק הגיוס: "שומע שנתניהו לא רוצה להעביר בגלל הסקרים" | מגל הזהיר: "החרדים נמצאים 'על הקרשים', מרגישים שדפקו אותם, נשארו בלי כלום"
מגיש תוכנית הפטריוטים ינון מגל התייחס הערב (רביעי) לחשיפה של כתבנו הפוליטי אברהם פריינד לפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש מבכירים במפלגות החרדיות להסיר מסדר היום את חוק הגיוס ולדחות את קידומו עד לאחר הבחירות.
מגל סיפר כי למרות הכחשותיו של ח"כ משה גפני על רצונו לקדם את החוק, בסביבת ראש הממשלה נתניהו נשמעים קולות אחרים: "אני מאוד אתאכזב אם נתניהו לא יעביר את זה".
"אני שומע מהאזור של נתניהו שהוא לא רוצה להעביר את החוק", אמר מגל והסביר כי הסיבה לכך נעוצה בסקרים המראים פגיעה פוליטית במידה והחוק יעבור. עם זאת, מגל טוען כי אי-העברת החוק תסב נזק כבד עוד יותר לקואליציה: "החרדים נמצאים 'על הקרשים', מתוסכלים ומאוכזבים מאוד. הם מרגישים שדפקו אותם בקואליציה הזאת".
מגל פירט את תחושת הקיפוח ברחוב החרדי, כשהוא משווה בין הישגי המפלגות האחרות בקואליציה למצבם של החרדים: "סמוטריץ' בנה אימפריה שלמה ביהודה ושומרון, כל אחד בקואליציה קיבל מה שהוא רוצה – והם (החרדים) מרגישים שהם נדפקו". הוא הזכיר בדבריו את אירועי מירון האחרונים, את האלימות המשטרתית ואת החשש ממעצרי עריקים כגורמים המתסיסים את השטח.
"אני סומך על נתניהו שהוא יודע מה הוא עושה, הוא פוליטיקאי גדול ממני, אבל באופן אישי – אני חושב שצריך להעביר את החוק הזה. צריך לזרז את זה, תוך שבועיים להעביר את החוק. לא לספור אף אחד, לגייס חרדים, זה חוק חשוב והיסטורי", אמר מגל.
לסיכום דבריו הדגיש המגיש כי ישנו חלון הזדמנויות של חצי שנה עד הבחירות (לפי הערכתו), וכי הוא מקווה מאוד שנתניהו יבחר להשלים את המהלך: "אני מאוד אתאכזב אם נתניהו לא יעביר את זה".
