מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 16°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
א' סיון התשפ"ו | 17.05.2026
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 16°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חיסול דרמטי בעזה, איומים מצד טראמפ וטלטלה בחד"ש: סיכום חדשות השבת

צה"ל חיסל את מפקד הזרוע הצבאית של חמאס עז א-דין אל-חדאד באמצעות 13 חימושים | טראמפ מזהיר את איראן: "יכולים להרוס הכל תוך יומיים" | יוסף ג'בארין נבחר ליו"ר חד"ש במקום איימן עודה | שמונה הרוגים בתאונה קשה בתאילנד | סערה בניו יורק בעקבות פוסט "יום הנכבה" של ראש העיר

חיסול דרמטי בעזה, איומים מצד טראמפ וטלטלה בחד"ש: סיכום חדשות השבת
עז א-דין אל-חדאד, מפקד חטיבת העיר עזה צילום: באדיבות המצלם

סיכום חדשות השבת:

• ישראל ממשיכה לפעול נגד בכירי חמאס, ובליל שבת הודיעו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ על חיסולו של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס, עז א־דין אל־חדאד, בתקיפה בעיר עזה. לפי הדיווחים, במבצע השתתפו שלושה מטוסי קרב ונעשה שימוש ב־13 חימושים. בצה”ל אמרו כי חדאד הסתתר במשך תקופה ארוכה מתחת לאדמה.

• הרמטכ"ל אייל זמיר אמר לאחר החיסול כי שמו של חדאד עלה פעמים רבות בעדויות החטופים ששבו מהשבי. בצה”ל הנחו את פיקוד הדרום להישאר בדריכות מחשש להסלמה נוספת.

• במקביל הודיע צה"ל על חיסול שני מחבלי חמאס שלקחו חלק בטבח 7 באוקטובר וקידמו מתווי טרור נגד כוחות צה”ל. גורם צבאי מסר כי ארצות הברית עודכנה על חיסול חדאד מיד לאחר התקיפה.

• בזירה הפוליטית, ח”כ לשעבר יוסף ג’בארין נבחר ליו”ר חדש של חד”ש במקום איימן עודה. במערכת הפוליטית עוקבים אחר המהלך על רקע הערכות שלפיהן יידרש שיתוף פעולה עם הרשימה לצורך הקמת ממשלה עתידית.

• ב"ניו יורק טיימס" דווח כי בישראל ובארצות הברית נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה מול איראן כבר בימים הקרובים. נשיא ארה”ב דונלד טראמפ החריף את הטון ואיים כי ארה”ב יכולה “להרוס הכול תוך יומיים”. לפי הערכות בישראל, המו”מ תקוע והאפשרות להסלמה גוברת.

• פקיסטן ממשיכה לנסות לתווך בין טהראן לוושינגטון, ושר הפנים הפקיסטני הגיע לביקור בטהראן.

• בארצות הברית דווח כי משרד המשפטים יבקש עונש מוות למחבל שרצח שני אנשי צוות משגרירות ישראל.

• שמונה בני אדם נהרגו ו־25 נוספים נפצעו בתאונת דרכים קשה בבנגקוק שבתאילנד. בנוסף, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין צפוי להגיע לביקור בסין בשבוע הבא.

• בניו יורק נרשמה סערה לאחר שראש העיר זוהראן ממדאני פרסם בחשבון הרשמי של העירייה פוסט לציון "יום הנכבה", מה שעורר ביקורת מצד גורמים פרו־ישראליים.


סיכום אירועי השבת סיכום חדשות השבת איראן לבנון אנטישמיות ארה''ב

 צבע אדום

art