מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 17°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
י"א סיון התשפ"ו | 27.05.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 17°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פקחי העירייה הוזעקו: בז פצוע אותר בחצר בית ספר בקריית גת

פקחי השירות הווטרינרי בקריית גת חילצו בז פצוע שאותר תשוש בחצר בית ספר יסודי בעיר והעבירו אותו לקבלת טיפול מציל חיים. ציפור הבר המוגנת פונתה לבית החולים לחיות בר, שם היא עוברת שיקום לקראת שחרורה חזרה לטבע

פקחי העירייה הוזעקו: בז פצוע אותר בחצר בית ספר בקריית גת
הבז הפצוע צילום: עיריית קריית גת

מבצע חילוץ מהיר ורגיש של פקחי המחלקה הווטרינרית העירונית בקריית גת, הציל את חייה של ציפור בר מוגנת.

אתמול (שלישי) בשעות הבוקר, במהלך פעילות שגרתית בחצר בית הספר היסודי "רמב"ם" בעיר, הבחינו הנוכחים בציפור יפהפייה מסוג בז כשהיא תשושה, פצועה ואינה מסוגלת לעוף. למקום הוזעקו פקחי השירות הווטרינרי, אסף דיין ודודו אוחיון.

עיריית קריית גת
הבז הפצוע | עיריית קריית גת

השניים פעלו ברגישות ובמקצועיות רבה, ואספו את ציפור הבר הפגועה ללא גרימת נזק נוסף. עם זיהוי חומרת הפציעה, יצרו הפקחים קשר מידי עם מערך ה"חיבולנס" של רשות הטבע והגנים.

הבז הועבר במהירות לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת גן, שם הוא מקבל כעת טיפול רפואי מציל חיים. מהרשות נמסר כי לאחר השלמת הטיפול הרפואי ושיקומו של הבז, הוא ישוחרר בחזרה אל הטבע.

בעירייה שיבחו את פועלם של הפקחים: "תודה לצוות הווטרינרי על עבודה מסורה, מהירה ומקצועית שמנעה פגיעה קשה בערך טבע מוגן".

קרית גת חילוץ בז

 צבע אדום

art