מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 20°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
י"ב אב התשפ"ו | 26.07.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 20°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בליכוד מאשימים: גדעון סער סוחט את נתניהו ודורש שריון נוסף

שר החוץ מנצל את הלחץ והגירעון ודורש את המקום ה-30 עבור ח"כ מישל בוסקילה | ביה"ד של הליכוד כבר אישר לנתניהו שריון נוסף | ברקע: עתירת השכל לבג"ץ שעלולה לעלות למפלגה מיליונים | סער: "אין לדברים יסוד"

בליכוד מאשימים: גדעון סער סוחט את נתניהו ודורש שריון נוסף
בנימין נתניהו/גדעון סער צילום: משה שי/יונתן זינדל, פלאש 90

פרשה חדשה מסעירה בימים האחרונים בכירים בליכוד ומקורבים לראש הממשלה. על פי הדיווח של מוטי קסטל בחדשות 14, במסגרת קרבות הפריימריז, יו"ר תקווה חדשה גדעון סער מבקש לסחור בכספי מימון המפלגות ולצורך כך דורש את המקום ה-30 ברשימה עבור מקורבו ח"כ מישל בוסקילה.

סער, שכזכור חזר לליכוד במסגרת הסכם המיזוג בין הליכוד לתקווה חדשה-הימין הממלכתי שנחתם במרץ 2025 ואושר במרכז הליכוד באוגוסט 2025, הבטיח את מקומו בכנסת הבאה באמצעות השריון הראשון במסגרת השריונים שיוענקו לנתניהו עד המקום ה-15.

Yonatan Sindel/Flash90
גדעון סער | Yonatan Sindel/Flash90

במסגרת ההסכם בין הסיעות נקבע גם כי "כל מימון המפלגות השוטף שיצטבר וכן מימון המגיע לבחירות לכנסת ה-26 עבור הימין הממלכתי יעבור לליכוד לאחר פירעון התחייבויות והוצאות שוטפות". אלא שלמרות הסעיף המפורש שמעניק את הכספים לסיעה המאוחדת, הסיעות לא התאחדו בפועל עד כה ולא הגישו בקשה רשמית לוועדת הכנסת לאישור המיזוג.

הסיבה היא, חשש שהתעורר מאפשרות שבה ח"כים סוררים שעלולים להיפלט במסגרת פריימריז, עלולים לנצל פרצה בדמות סעיף 59 לחוק הכנסת, שמאפשר להם להתפלג בשעת מיזוג סיעות - בלא להיחשב כ"פורשים" ואף אם אינם מהווים שליש סיעה.

את הטענה הזו בדיוק מעלה בימים אלו חברת הכנסת וסגנית השרה לשעבר שרן השכל, שעתרה לבג"ץ בדרישה לאפשר לה להתפצל מסיעת תקווה חדשה ולקבל את יחידת המימון, שלה לכאורה היא זכאית ע"פ חוק.

השכל כתבה: "הסיעות נהנות מפירותיו הפוליטיים, הארגוניים והציבוריים של הסכם המיזוג, אך נמנעות מהשלמת השלב הפורמלי הקבוע בדין בהגשת בקשת מיזוג רשמית לוועדת הכנסת, כמתחייב מסעיף 59 לחוק הכנסת, ובכך מסכלות את האפשרות להפעיל את ההסדר הקבוע בסעיף ופוגעות בזכויותיה של העותרת לקבל את יחידת המימון המגיעה לה לפי חוק מימון מפלגות".

בג"ץ קבע כי על המשיבות להגיש תגובות מקדמיות לעתירה ולבקשה למתן צו ביניים עד ליום ראשון הקרוב, וכן כי יבהירו האם בכוונתן להגיש בקשה למיזוג סיעות בהתאם להסכם ביניהן.

מדובר בסכום כסף לא מבוטל. ע"פ תיקוני החקיקה שאושרו לאחרונה בחוק מימון המפלגות, עבור היערכות למערכת הבחירות הקרובה, תקווה חדשה תהיה זכאית ל-4 יחידות מימון (לפי מספר הח"כים) בסך 1,835,000 ש"ח ובתוספת של 1.4 יחידות מימון קבועות לסיעה. בסך הכל: 9,909,000 ש"ח.

דני שם טוב, דוברות הכנסת
במליאת הכנסת | דני שם טוב, דוברות הכנסת

במידה ובג"ץ יאשר את בקשתה של השכל, המפלגה תרד מ-4 מנדטים ל-3 מנדטים בלבד ותאבד יחידת מימון בשווי 1,835,000 ש"ח (מה שיוריד את תקציב הבחירות שלה מ-9.9 מיליון ש"ח ל-8.07 מיליון ש"ח).

בליכוד, שגם כך מצוי בגירעון וחובות כבדים, חוששים מאד מתרחיש כזה ורוצים לוודא כי תקווה חדשה תרוץ כסיעה נפרדת, שכן, אז הסיעה עצמה תקבל את המימון כמו גם את 1.4 יחידת המימון הנוספת שמקבלת כל סיעה מעבר למספר חברי הכנסת שלה. אלא שהשרים סער ואלקין מעוניינים לרוץ כחלק אינטגרלי מרשימת הליכוד ולכן, הח"כ היחיד שנותר מלבד השכל הסוררת – הוא יו"ר הסיעה מישל בוסקילה.

לטענת בכירים בליכוד ובסביבת ראש הממשלה, סער מנצל את הלחץ של המפלגה ובימים האחרונים מנסה לדרוש שריון נוסף עבור בוסקילה במקום ריאלי בתמורה לריצת הסיעה בנפרד והעברת כספי המימון לליכוד.

יונתן זינדל - פלאש 90
יולי אדלשטיין במסיבת העיתונאים | יונתן זינדל - פלאש 90

בליכוד חוששים גם כי אם ביהמ"ש ייענה לדרישתה של השכל, ח"כים כדוגמת אדלשטיין ואילוז עלולים לדרוש גם הם את יחידות המימון שלהם. בדיון שנערך בביה"ד של התנועה ביום שישי, הזהיר דוד שרן, מ"מ מנכ"ל המפלגה מהפסד כספי עצום לתנועה.

כאמור, בעקבות הלחצים והדרישה של סער, מבקש רה"מ לאשר לו שריון נוסף עבור בוסקילה מעבר ל-8 השריונים שהוקצו לו - מהלך שכבר קיבל גיבוי מבית הדין של הליכוד. 

ביה"ד של המפלגה אישר לרה"מ שריון נוסף עבור מועמד תקווה חדשה וקבע בהחלטתו כי "התקנון המוצע יכלול סעיף הקובע כי ראש התנועה בהתייעצות עם היועץ המשפטי יהיה מוסמך לקבוע את מיקום מועמד הימין הממלכתי ברשימה, ובלבד שהשיבוץ יהיה במיקום אשר יבטיח את אישורה של הרשימה המשותפת, ובלבד שתמוצה כל דרך אפשרית לפגיעה מינימלית בנבחרי הליכוד".

אחת מההצעות שעלו במסגרת המו"מ בין המעורבים בימים האחרונים הייתה, כי ועידת המפלגה שאמורה להתכנס ביום שני הקרוב בנוגע לתקנון ולהצעת השריונים של נתניהו, תידרש להכריע גם בסוגיית המיזוג עם תקווה חדשה.

מטעמו של סער נמסר בתגובה לדיווח: "אין לדברים יסוד".

גדעון סער בנימין נתניהו הליכוד תקווה חדשה מימון מפלגות שרן השכל הבחירות לכנסת ה-26

 צבע אדום

art