מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 16°c
בית שמש 24°c
בני ברק 22°c
אשדוד 23°c
כ' תשרי התשפ"ז | 01.10.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 16°c
בית שמש 24°c
בני ברק 22°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הגיבור מהודו: זה הקברניט שהציל 174 נוסעים בטיסת פליי דובאי

התקשורת ההודית חושפת כי קפטן סמיט מצ'צ'אר הוא הטייס שנאבק בטייס המשנה העומאני שניסה לרסק את המטוס. מצ'צ'אר, שנפצע בעימות, זוכה לשבחים בינלאומיים על אומץ ליבו

הגיבור מהודו: זה הקברניט שהציל 174 נוסעים בטיסת פליי דובאי
הטייס הגיבור צילום: באדיבות המצלם

התקשורת בהודו פרסמה היום כי קפטן סמיט מצ'צ'אר הוא הטייס שהציל את חייהם של 174 הנוסעים ואנשי הצוות בטיסת פליי דובאי שהמריאה מדובאי לתל אביב. מצ'צ'אר, אזרח הודו, נפצע לאחר שהותקף באלימות בתא הטייס על ידי טייס המשנה שלו, שמוצאו מעומאן, במסגרת מה שמסתמן כניסיון חטיפה וריסוק של כלי הטיס.

על פי הדיווח ב"טיימס אוף אינדיה", מאבקו העיקש של הקברניט במחבל, במקביל להתערבותם המהירה של נוסעים ישראלים שפרצו לתא, הוא שמנע אסון כבד. כעת זוכה מצ'צ'אר להוקרה רבה במולדתו וברחבי העולם, ומוגדר כגיבור שהפגין תושייה ואומץ לב נדיר. קוראים וגולשים רבים מביעים את תודתם העמוקה על פעולתו ונושאים תפילות להחלמתו המהירה מהפציעות שספג.

הטייס מנוסה עם יותר מ-13 שנות ניסיון טיסה במטוסי בואינג 737. הוא משמש כקפטן בחברת פליי דובאי מאז יוני 2022, לאחר שעבד בעבר 11 שנים בספייס ג'ט.

במהלך תקופתו בספייס ג'ט, הוא טס יותר מ-9,500 שעות, כולל מעל 6,400 שעות כטייס ראשי, ושירת כקפטן הדרכה מנובמבר 2020 עד יוני 2022. ניסיונו כולל הכשרת טייסים והדרכתם, ניהול משאבי צוות, תקני טיסה ועמידה בתקנים, ותפעול מטוסי B737 NG ו-MAX.

מקורות מסרו לתקשורת ההודית כי סמיט מגיע ממומבאי ועבר ניתוח לאחר התקרית. מצבו יציב כעת, הוסיפו. אחיו עובד גם כטייס בחברת התעופה אקאסה אייר.

הטייס סמיט מצ'צ'אר שנאבק בסגנו המחבל, סיפר לפני 11 חודשים בפודקאסט על טיסות: ​"כשאנחנו שם למעלה ומשהו קורה, מי יציל אותך? אתה תהיה בר מזל מספיק אם יהיה רופא במטוס, אבל אם לא, אז צוות המטוס מאומן, אני לא אומר שהם מאומנים לעשות ניתוחים וכאלה, אבל הם יכולים להציל את החיים שלך, זה מצער שכל הגישה של אנשים כלפי הצוות לא טובה, אבל כשדברים משתבשים, אתה צריך אותם".

הערב משרד ראש הממשלה פרסם הודעה בנוגע לטייס ההודי: "אני מצדיע לטייס ההודי קפטן סמית' מצ'צ'אר על אומץ לבו יוצא הדופן. למרות שנדקר ונפצע באורח קשה, הוא נלחם בחזרה, התנגד, פתח את דלת תא הטייס ואפשר לנוסעים ולאנשי הצוות להשתלט על התוקף ובכך מנע אסון קטסטרופלי באוויר. הוא הציל את חייהם של 174 בני אדם, בהם אזרחים ישראלים ואזרחים ממדינות אחרות. אני מאחל לקפטן מצ'צ'אר החלמה מהירה ומלאה. הוא גיבור אמיתי", נכתב בהודעה.

הודו דובאי פליי דובאי איחוד האמירויות נסיון חטיפת מטוס פליי דובאי

 צבע אדום

art