מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 25°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
כ"ד תשרי התשפ"ז | 05.10.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 25°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"הגוף שלי טס לתקרה, אחותי התעלפה": בן 17 משחזר את צלילת האימה

עמית ברשדסקי מהוד השרון חזר מטיול משפחתי ביפן ומצא את עצמו מנסה לגונן על אחיותיו הקטנות בזמן שהמטוס צלל. בעודו מקליד בסתר הודעת פרידה למשפחתו למקרה של התרסקות, הוא שיקר להן כדי לתת תקווה: "הכול בסדר, זה רק כיס אוויר"

"הגוף שלי טס לתקרה, אחותי התעלפה": בן 17 משחזר את צלילת האימה
מטוס פליי דובאי צילום: fly dubai

עמית ברשדסקי (17), תלמיד כיתה י"ב מהוד השרון, עשה את הדרך חזרה מטיול משפחתי ביפן בטיסת פליי דובאי. בשל חוסר מקום, הוא ישב בחלק האחורי עם שתי אחיותיו הצעירות, תמר (15) ומיקה (12), בעוד הוריו ישבו כעשר שורות לפניהם. "הייתי חצי ישן, ופתאום היה רעש קטן", שחזר ברשדסקי בשיחה עם ynet ו"ידיעות אחרונות". "אחרי כמה שניות המטוס התחיל לצלול, וראיתי שמיקה התעלפה, חיוורת ונפוחה. נתתי לה מכות על הפנים כדי להעיר אותה".

באותם רגעים השלושה טרם הספיקו לחגור חגורות בטיחות. "הגוף שלי טס למעלה לכיוון התקרה. תפסתי מהר את הידיות ומשכתי את עצמי למטה", הוא מתאר. המטוס המשיך לאבד גובה, ועמית ניסה להרגיע את אחיותיו והסביר להן שמדובר בכיס אוויר בלבד. "בראש אמרתי לעצמי שאני הולך למות וקיבלתי את זה, אבל להן אמרתי שאני אוהב אותן ושהכול יהיה בסדר כדי לתת להן תקווה". במקביל, הוא הקליד בסתר הודעת פרידה לסבתו, דודתו וחבריו. "כתבתי מתחת לרגליים כדי שהן לא יראו שאני נפרד".

המטוס התייצב לאחר כ-40 שניות, אך זמן קצר לאחר מכן צלל בשנית. "חשבתי שאולי זו סופת חול כי היינו מעל מדבר, אבל אז התחילו לצעוק מקדימה 'זה מחבל, יש לו סכין', והבנתי שזה הרבה יותר רציני", סיפר. למרבה הפלא, ההבנה כי מדובר בפיגוע ולא בתקלה טכנית, דווקא הרגיעה אותו מעט: "אם המטוס דפוק אין מה לעשות, אבל ברגע שהבנתי שהמחבל נתפס, אמרתי לעצמי שהמצב בשליטה".

בשעה שנותרה עד לנחיתת החירום בסעודיה, שרר במטוס בלבול מוחלט. עמית התחלף במקומות עם אביו כדי שיוכל להרגיע את הבנות, ועבר לשבת ליד אימו, שלדבריו "קפאה והפכה לפסל". הנוסעים לא ידעו באותם רגעים מי אוחז בהגאים. "הייתי בטוח שמי שמטיס את המטוס זה אחד הנוסעים, כי צעקו 'מי יודע להטיס מטוס?'". לקראת הנחיתה, הודיעו בכריזה כי מדובר ברגע קריטי וביקשו לשמור על שקט מוחלט. "לקחתי את הקפוצ'ונים והכריות ושמתי על הראש כדי שלא ניפגע", סיכם עמית. "בסוף המטוס נחת בצורה הכי חלקה שיש".

נסיון חטיפת מטוס פליי דובאי דובאי סעודיה פליי דובאי

 צבע אדום

art