מבזקים מבזקים + רגעים צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 27°c
ג' חשון התשפ"ז | 14.10.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

התרחבות החקירה סביב טיסת פליי דובאי: שני טייסים נוספים נעצרו באמירויות

שלטונות איחוד האמירויות עצרו שני טייסים המועסקים בחברת פליי דובאי, בחשד לקשר עם הטייס המשנה העומאני שניסה לחטוף ולרסק את טיסה FZ1073 בדרך לתל אביב

התרחבות החקירה סביב טיסת פליי דובאי: שני טייסים נוספים נעצרו באמירויות
מטוס פליי דובאי צילום: שאטרסטוק / AI

הרשויות באיחוד האמירויות הרחיבו את החקירה סביב ניסיון החטיפה הדרמטי של טיסת פליי דובאי (FZ1073) מדובאי לתל אביב בסוף החודש שעבר, ועצרו שני טייסים נוספים, אזרחי המלדיביים, המועסקים בחברה. על פי דיווחים בתקשורת במלדיביים ובסוכנויות הידיעות, השניים נלקחו למעצר על ידי משטרת איחוד האמירויות ב-3 באוקטובר, ומשפחותיהם עודכנו על כך באמצעות השגרירות המקומית.

המעצרים בוצעו בעקבות אירוע הטרור החמור שהתרחש ב-30 בספטמבר במרחב האווירי, כאשר טייס המשנה העומאני, המאם אל-המאמי (29), תקף בגרזן חירום את הקברניט ההודי סמיט מצ'האר בתוך תא הטייס. הקברניט נפצע קשה במהלך הקטטה באוויר, אך הצליח למנוע את החטיפה ולבצע נחיתת חירום בטאבוק שבסעודיה, ובכך להציל את חייהם של 174 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו על המטוס.

התובע הכללי של איחוד האמירויות, חמד סייף אל-שמסי, חשף כי טייס המשנה העומאני תכנן להשתלט על המטוס ולרסק אותו ישירות לתוך טרמינל הנוסעים בנמל התעופה בן גוריון. לפי התביעה באמירויות, אל-המאמי הושפע מפיגועי 11 בספטמבר ותכנן להוציא לפועל "פיגוע התאבדות". בחקירתו טען אל-המאמי כי פעל לבדו, אך גורמי הביטחון בודקים האם זכה לסיוע מוקדם.

שני הטייסים העצורים מהמלדיביים הם מגויסים חדשים יחסית בחברה. לפי דיווחים בכלי תקשורת במלדיביים, השניים התגוררו באותו בניין מגורים עם החוטף העומאני, חלקו עמו משמרות טיסה, ואף נפגשו עמו באירועים חברתיים ובעבודה. עם זאת, הרשויות באיחוד האמירויות טרם מסרו הודעה רשמית לגבי סעיפי החשד נגדם או מידת מעורבותם הישירה בתוכנית הפיגוע.

פליי דובאי האיים המלדיביים איחוד האמירויות נסיון חטיפת מטוס פליי דובאי

 צבע אדום

art