מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

מתכון מיוחד וקל להכנה עוגת שמרים שתי וערב במילוי של גבינה וצימוקים, ממתאימה כהגשה בכל עת, נוחה למשא וטובה בהקפאה, עוגה שלא תפסיקו להכין וליהנות מטעמה המשובח

נועם זיגדון | מתכונים 25.4.2021 | 20:32

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.

המצרכים לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים:

כוס מדידה חד פעמית קרה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה- מומלץ
  • 3 כוסות מים
  • תמצית רום/וניל

למילוי הגבינה:

  • 250 גר' גבינת טוב טעם
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה קטנה
  • גרידה מלימון - אופציונלי
  • תמצית וניל
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • חופן צימוקים

אופן ההכנה לעוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים:

  1. בקערה לושו היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ואחיד
  2. התפיחו במשך שעה, לושו שוב והתפיחו פעם שניה במשך 20 דקות.  

הכנת המילוי:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים למילוי הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. המילוי מספיק ל-3 רולדות, במידה ואתם רוצים למלא את כל הרולדות בגבינה תכפילו כמויות.

הכנת העוגה:

  1. חלקו את הבצק ל- 4- 5 כדורים
  2. רדדו כל כדור בצק למלבן ומרחו במרכז ממילוי הגבינה.
  3. ליצירת עוגת שתי וערב - חרצו פסים משני צידי המלבן והכניסו אותם זה על גבי זה בצורת צמה, כך שהפסים מכסים את מילוי הגבינה.
  4. ליצירת רולדה - רדדו כדור בצק למלבן מרחו ממילוי הגבינה וגלגלו לרולדה.
  5. התפיחו במשך 15 דקות והברישו בביצה טרופה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 25 דק'

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום