טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
הפרשן חושף: התמיכה המדהימה של ארה"ב בישראל
בניגוד לטענות כאילו ארה"ב כופה על ישראל הפסקת אש, הפרשן אהוד יערי טוען כי ארה"ב לא רק שסיכלה הצעת החלטה של צרפת נגד ישראל במועצת הביטחון, אלא היא אף סגרה דיל עם מספר מדינות על כך שאסור להעניק שום ניצחון פוליטי לחמאס
על רקע הלחץ שמפעיל הנשיא ביידן על ישראל להפסקת הסבב מול חמאס, פרשן 'חדשות 12' אהוד יערי מסביר כי התמיכה של ארה"ב והממשל האמריקאי בישראל ונגד חמאס - לא פחות ממדהימה.
"אני חושב שאנחנו עומדים עכשיו בפני דלת היציאה", אמר יערי בהתייחסו לתאריך סיום הסבב מול חמאס. לדבריו, "נכון לרגע זה, חמאס מוכן להצעה המצרית להפסקת אש מחר (חמישי) בשעה 6:00 בבוקר".
יערי מתייחס ליחסים עם ארה"ב ולסוגיית תמיכת ממשל ביידן במבצע 'שומר החומות': "ההתרשמות שלי, הרבה יותר אופטימית ממה שניתן היה לשמוע כאן", אמר יערי בהתייחסו לפאנל שסובר כי ישנו עימות בין ביידן לנתניהו.
"זה לא רק שהאמריקאים מסכלים כעת הצעת החלטה צרפתית במועצת הביטחון", מסביר יערי, "אלא שהם (האמריקאים) כבר סגרו עם האירופים ועם מדינות המפרץ הערביות, ירדן ומצרים, שכולן מסכימות ומאוגדות סביב העיקרון שאין להעניק לחמאס שום ניצחון פוליטי כתוצאה מהמערכה הזו".
עוד מוסיף יערי, כי מעבר לכושר הירי שהציג חמאס, "הם הרבה יותר קטנים מכפי שאפשר להתרשם בסערת הרוחות". יעיר מסביר כי כעת ניתן לראות שההסלמה עם ערביי ישראל בדרך לסיום וציין שאינו רואה התפתחות ממשית באירועים ביהודה ושומרון.
