מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה
מתכון מעולה לטונה כבושה המתאימה כתוספת לסלט, כריך, פסטה ועוד, מעשיר כל ארוחה לחגיגית יותר ומלאת ויטמינים, חתיכות הטונה המבושלות ונחות בשמן עם חצאי לימון, עלי דפנה, פלפל חריף, שום ותבלינים יוצרים מאכל טעים ומשובח
מתכון לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה
המצרכים לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה:
שלב א:
- 3 חתיכות טונה פרוסות טונה לבנה קפואה
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- מים
שלב ב:
- מים
- פלפל שחור שלם / ארבע העונות
- 4 עלי דפנה
- 5 שיני שום פרוס
- 1/2 לימון פרוס
- פלפל חריף יבש
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לטונה כבושה בשמן עם חצאי לימון ועלי דפנה:
הכנת שלב א':
- מכניסים את הדג הקפוא לסיר עם מים עד שיכסו את הדג
- מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומביאים לרתיחה ומבשלים בשמך 5 דקות
- מסננים את המים ושוטפים היטב את הדג.
הכנת שלב ב':
- מרתיחים סיר עם מים עד שיכסו את הדג
- מוסיפים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה
- מכניסים את הדג השטוף, מבשלים במשך 10 דקות ומורידים מהאש
- בצנצנת זכוכית שופכים שמן ומסדרים את הדג
- מוסיפים פרוסות לימון, עלי דפנה, שום, פלפל חריף יבש, טבעות בצל ומלח
- מכסים את הכל בשמן ומכניסים למקרר עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
