מושלם וטעים במיוחד: מתכון לבייגל ירושלמי מקמח כוסמין

אוהבים בייגל? הפעם במתכון מעולה מקמח כוסמין, טעים ומוצלח, המתאים כארוחת בוקר או ערב מפנקת, לצד סלט ירקות עשיר וגבינה או סתם כשמתחשק לכם לנשנש משהו משביע יותר

נועם זיגדון | מתכונים 1.6.2021 | 07:09

בייגל ירושלמי מקמח כוסמין צילום: נועם זיגדון

מתכון לבייגל ירושלמי מקמח כוסמין

המצרכים לבייגל ירושלמי מקמח כוסמין:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח כוסמין 80%
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • ½-1 כפות מלח
  • ½-2  כוסות מים פושרים
  • ½ כף חומץ
  • ¼ כוס שמן

לטבול את הבייגל:

  • 3 כוסות מים
  • 1 כף סילאן
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה לבייגל ירושלמי מקמח כוסמין:

  1. ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס מים ומעט קמח
  2. מוסיפים את הקמח הנותר ומניחים עליו את המלח
  3. מוסיפים עוד כוס וחצי מים ולשים היטב לקראת הסוף מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מניחים בצד מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
  5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומותחים כל כדור לעיגול צר וארוך או כל צורה אחרת שאוהבים.
  6. טובלים בקערה עם המים והסילאן ומעבירים למגש עם שומשום.
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-20 דקות נוספות
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° טורבו ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום