מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק
עוגה מוצלחת וטעימה המתאימה לכבוד שבת קודם, עוגת פרג אוורירית ומוצלחת בציפוי של שוקולד גנאש הנותן את טעמו המשובח לעוגה מלאת עניין
נועם זיגדון | מתכונים 2.6.2021 | 12:21
מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק
המצרכים לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:
לעוגה:
- 1/2 כוס יין מתוק
- 100 גרם פרג טחון
- 5 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי (ניתן להמיר ברום)
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס קצפת צמחית
- 2 כפיות שמן
אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:
- את היין והפרג מערבבים יחד ומניחים בצד לספיגת טעמו של היין.
- מפרידים את הביצים
- בקערת החלמונים מוסיפים את אבקת האפייה, 1 כוס סוכר, מעט תמצית ווניל ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה, מוסיפים את הפרג ומערבבים, מוסיפים את השמן, הברנדי והקמח ומערבבים היטב לאיחוד.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
- מאחדים את תערובת הפרג עם הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים במשך כ-45 דקות
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה.
- מזלפים את השוקולד על העוגה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון