מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק

עוגה מוצלחת וטעימה המתאימה לכבוד שבת קודם, עוגת פרג אוורירית ומוצלחת בציפוי של שוקולד גנאש הנותן את טעמו המשובח לעוגה מלאת עניין

מתכונים2.6.2021 | 12:21

עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק

המצרכים לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:

לעוגה:

  • 1/2 כוס יין מתוק
  • 100 גרם פרג טחון
  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי (ניתן להמיר ברום)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס קצפת צמחית
  • 2 כפיות שמן

אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:

  1. את היין והפרג מערבבים יחד ומניחים בצד לספיגת טעמו של היין.
  2. מפרידים את הביצים
  3. בקערת החלמונים מוסיפים את אבקת האפייה, 1 כוס סוכר, מעט תמצית ווניל ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה, מוסיפים את הפרג ומערבבים, מוסיפים את השמן, הברנדי והקמח ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
  5. מאחדים את תערובת הפרג עם הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים במשך כ-45 דקות

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה.
  2. מזלפים את השוקולד על העוגה ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו