מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות אהובות בטעם משובח יעשו לכם את השבת יוקרתית יותר, מתכון לקציצות בשר הטבולות בבלילה, מטוגנות בשמן עמוק ולאח"מ מתבשלות ברוטב עגבניות עסיסי עם פרוסות תפוחי אדמה, יחד יעניקו לכם מנה עיקרת מוצלחת

נועם זיגדון | מתכונים 11.6.2021 | 11:12

קציצות בקר ברוטב עגבניות צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות

המצרכים לקציצות בקר ברוטב עגבניות:

לקציצות בשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • כורכום
  • ביצה

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • מעט מים
  • 1/2 כף רסק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • תבלין למפרום
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 6 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים
  • מים
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לקציצות בקר ברוטב עגבניות:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים לקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת בלילה:

  1. בקערה אחת מכניסים ביצים, מעט מים, חצי כף רסק וכפית פפריקה מתוקה ומערבבים היטב.
  2. בקערה נוספת מכניסים קמח
  3. טובלים כל קציצה בקמח לאחר מכן בבלילה.
  4. לטגן בשמן עמוק משני צדדים

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה ו 6 שיני שום, מערבבים היטב לאיחוד.
  2. על הרוטב מניחים במעגל את הקציצות זו לצד זו ובמרכז מניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
  3. מכסים המים ומפזרים כוסברה קצוצה.
  4. מבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה כעש דקות עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה עד לצמצום נוזלים.
  5. מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או כל מה שאוהבים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום