מתכון לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי

ארוחת צהריים בתשעת הימים תמיד תסתדר מצוין עם דגים, הכנה מהירה וקלילה ויש לנו מנה מוצלחת וטעימה לארוחה, שילוב רוטב הצ'ימצ'ורי יחד עם השקדים הפרוסים וחצאי הלימון נותנים לדגים את טעמם המשובח

נועם זיגדון | מתכונים 12.7.2021 | 12:00

דג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי

המצרכים לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי:

  • 1 דג פורל מפולט עם עור
  • מים
  • מיץ לימון / חומץ
  • שקדים פרוסים
  • לימון חצוי ופרוס

לצ'ימיצ'ורי:

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 פלפל גמבה אדומה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ בן יין
  • ½-1 כפות אורגנו יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

הכנת הצ'ימצ'ורי:

  1. מכניסים למעבד מזון את כל הירקות וקוצצים בפולסים
  2. מוסיפים לקערת הבלנדר את השמן זית, החומץ בן יין וכל התבלינים וטוחנים עוד מעט.
  3. את הדג משרים עם מים ולימון / חומץ למשך רבע שעה
  4. שוטפים היטב ומסננים
  5. מנגבים את הדג בנייר מגבת
  6. מניחים על תבנית אפייה ומורחים מעליו את הרוטב צ'ימיצ'ורי שהכנו
  7. מפזרים שקדים פרוסים מניחים לימון חצוי ופרוס
  8. ומכסים את הדג בנייר כסף
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום