מתכון לתפוחי אדמה שלמים בתנור עם עוף אינדיאני

מנה עיקרית הכי מהירה שתוכלו להכין, טעימה ויוקרתית, מתכון לעוף אינדיאני עם תפוחי אדמה מעוכים בזילוף שמן זית ובצל מטוגן

נועם זיגדון | מתכונים 22.7.2021 | 09:19

תפוחי אדמה שלמים בתנור עם עוף אינדיאני צילום: נועם זיגדון

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בתנור עם עוף אינדיאני

המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בתנור עם עוף אינדיאני:

לתפו"א:

  • 12 תפוחי אדמה קטנים
  • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה עם מעט שמן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

לעוף אינדיאני:

  • עוף שלם או כרעיים
  • 6-8 כפות מלח גס

אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בתנור עם עוף אינדיאני:

הכנת תפו"א:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לשקית קוקי, סוגרים אותה ומכניסים למיקרוגל בחום גבוה במשך 12 דקות
  2. מועכים מעט כל אחד בעזרת מועך פירה.
  3. מניחים בתבנית ומזלפים מעל שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ומלח ומפזרים בצל מטוגן
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על-200° למשך כ-20 דקות

הכנת עוף אינדיאני:

  1. שוטפים היטב ומסדרים את העופות במגש
  2. מפזרים סביב העופות את המלח
  3. שימו לב שלא יגע בעופות רק מסביב
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על -200° ואופים במשך כשעה
  5. מוציאים ומגישים לצד תפו"א.

קרדיט למתכון תפו"א: סיגל ימין

המתכונים מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום