אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתכון לעוגת שוקולד ענקית
עוגת שוקולד מוצלחת שמתאימה במיוחד לשבתות או ימי הולדת, עוגה קלילה ואוורירית בציפוי גנאש שוקולד ובישקוטים
מתכון לעוגת שוקולד ענקית
המצרכים לעוגת שוקולד ענקית:
מתאימה לימי הולדת בתבנית חד פעמית ענקית
- 4 כוסות קמח מנופה
- 3 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 4 כפות קקאו
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות נס קפה / קפה פושר
- 4 ביצים
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם קצפת צמחית
אופן ההכנה לעוגת שוקולד ענקית:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר
- בקערה נוספת מוסיפים לחלמונים לפי הסדר אבקת אפיה, 2 וחצי כוסות סוכר, שמן, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח והקקאו, מערבבים שוב לאיחוד.
- לאחת מכוסות הקפה שהכנו מוסיפים כפית סודה לשתיה ומערבבים היטב, שופכים אותה לתערובת החלמונים ומערבבים.
- גם את כוס הקפה השניה מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב
- מאחדים את תערובת החלמונים עם הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית אפייה הרצויה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
לשכבת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית עד להמסה מלאה ומורחים על העוגה.
- סביב העוגה מניחים בישקוטים, או גליליות או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
