מתכון לסופריטו בשר

מנה מכובדת ומשובחת, מתאימה במיוחד לחגים, 'סופריטו בשר' - מנת קוביות בשר רכות המתבשלות עם תפוחי אדמה מטוגנים ובצל ויוצרים יחד מנת יוקרה מושקעת ומלאת טעמים

נועם זיגדון | מתכונים 6.9.2021 | 12:41

סופריטו בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לסופריטו בשר

המצרכים לסופריטו בשר:

  • 2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
  • 3 גבעולי כרפס עם העלים
  • 1 ראש שיני שום
  • 8 תפוחי אדמה פרוסים לרבעים
  • 2 כפות פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • ½ כוס שמן
  • מלח
  • מים
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה לסופריטו בשר:

  1. מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים
  2. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, השום והכרפס ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
  3. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה במשך כשעה וחצי
  4. מוסיפים מים במידת הצורך
  5. במחבת נפרדת מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק מוציאים על נייר סופג ומוסיפים אותם לסיר מעל הבשר
  6. במחבת נפרדת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים גם אותו לסיר הבשר ותפוחי האדמה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כעשר דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום