מתכון לתבשיל מוח ברוטב פיקנטי

תבשיל מוח משובח ברוטב פיקנטי וטעים במיוחד, מתאים להגשה כמנה עיקרית לצד כל תבשיל אהוב ומעניק יוקרה לשולחן השבת

מתכונים24.9.2021 | 13:04

תבשיל מוח ברוטב פיקנטי צילום: נועם זיגדון

מתכון לתבשיל מוח ברוטב פיקנטי

המצרכים לתבשיל מוח ברוטב פיקנטי:

  • 1 ק"ג מוח נקי מקליפה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס גרגרי חומוס סנפרוסט או חומוס מושרה ומבושל חצי בישול
  • פלפל חריף יבש
  • פלפל חריף ירוק
  • 1/2 ראש שום
  • כוסברה קצוצה
  • פפריקה מתוקה
  • מעט אבקת מרק עוף
  • כורכום
  • כמון
  • מלח
  • מים
  • שמן

אופן ההכנה לתבשיל מוח ברוטב פיקנטי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן, מוסיפים את הרסק והפפריקה ומערבבים, משחימים מעט ומוסיפים 3/4 כוס מים, מוסיפים את הפלפל, השום והחומוס, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה עד להתרככות של החומוס
  2. מוסיפים את המוח, מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים כ-20 דקות
  3. מידי פעם מרטיבים את המוח ברוטב בעזרת כף.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו