מתכון לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

מנה עיקרית בסיר אחד: פרוסות תפוחי אדמה וקציצות בקר ברוטב עגבניות המתבשלים יחד ומעניקים מנה יוקרתית ומלאת עניין

נועם זיגדון | מתכונים 24.9.2021 | 13:03

קציצות בשר ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

המצרכים לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות:

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • כורכום
  • ביצה
  • לבלילה:
  • 2 ביצים
  • מעט מים
  • 1/2 כף רסק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

לציפוי:

  • קמח
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס  
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • 6 שיני שום
  • מים
  • כוסברה קצוצה
  • 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק.

אופן ההכנה לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים היטב לאיחוד.
  2. יוצרים קציצות עגולות או מאורכות ומניחים בצד

הכנת הבלילה וציפוי הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את הביצים עם מעט מים, חצי כף רסק וכפית פפריקה מתוקה ומערבבים היטב
  2. בקערה נוספת מכניסים את הקמח.
  3. טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן בבלילת הביצים
  4. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה  
  2. מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה ן 6 שיני שום ומערבבים היטב
  3. מניחים בצורה עגולה סביב הסיר את הקציצות ובמרכז הסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה
  4. מכסים הכל במים ומפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה
  5. מבשלים על אש גבוהה עם סיר מכוסה במשך כעשר דקות מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים במשך חצי שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום