מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה

רולדה מרשימה, קלה וטעימה של תפוחי אדמה ובטטות, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית, מתכון פרווה ומוצלח שכולם יאהבו 

נועם זיגדון | מתכונים 4.10.2021 | 09:57

רולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה צילום: נועם זיגדון

מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה

המצרכים לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל גדול
  • 3 ביצים  L
  • 1/2 כוס שמן חם
  • פלפל שחור
  • מלח

למילוי:

  • 4 בטטות מבושלות ומעוכות
  • פלפל שחור
  • מלח 

אופן ההכנה לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:

  • מגרדים בפומפייה גסה את הבצל ותפוחי האדמה
  • מניחים במסננת לסינון הנוזלים ומפזרים מעט מלח
  • לאחר 5 דקות סוחטים היטב ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את הביצים והשמן, מתבלים ומערבבים היטב
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים מעט שמן  
  • משטחים את בלילת תפוחי האדמה על התבנית ומשטחים היטב באופן שווה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° במצב טורבו ואופים במשך כ-20 דקות
  • לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-200° ואופים כ15 דקות נוספות  עד לקבלת גוון שחום
  • מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה
  • מניחים בצד על לצינון מלא.

הכנת המילוי:

  1. מועכים את הבטטות לפירה ומתבלים  
  2. פותחים את הרולדה ומורחים את פירה הבטטה באופן שווה
  3. מגלגלים שוב ללא נייר האפייה והרולדה מוכנה.
  4. ניתן לגלגל בתוך נייר כסף ובכך לשמור על צורתה של הרולדה עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת:  נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום