מתכון להכנת זיתים כבושים

מתכון נוסטלגי ומוצלח להכנת זיתים כבושים בבית, זיתים שהילדים לא ישכחו לעולם את הטעם הנפלא והביתי שלהם

נועם זיגדון | מתכונים 5.10.2021 | 10:10

זיתים כבושים צילום: נועם זיגדון

מתכון לזיתים כבושים

המצרכים לזיתים כבושים:

  • 2 ק"ג זיתים ירוקים
  • ½ ראש שום
  • 6 עלי דפנה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי שלם
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 לימון חצוי ופרוס 
  • מים
  • מלח

אופן ההכנה לזיתים כבושים:

  1. בעזרת פטיש בוקעים את הזיתים, מכניסים לצנצנת ומכסים במים
  2. סוגרים את הצנצנת ובמשך שבוע מחליפים כל יום את המים (אפשר אפילו פעמים ביום) כדי להוציא מרירות
  3. לאחר שבוע מרוקנים את המים מהצנצנת ומוסיפים את השום, העלי דפנה, הלימון והפלפל השחור, ממלאים את הצנצנת במים עד לכיסוי הזיתים
  4. על כל כוס מים מוסיפים כפית של מלח ושופכים מעל את השמן זית
  5. סוגרים את הצנצנת וממתינים שבוע
  6. לאחר שבוע הזיתים מוכנים לאכילה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום