מתכון לעוגת שכבות שוקולד חלבה ופצפוצי אורז

עוגה מיוחדת וקלה להכנה שלא תספיקו להביט בה והיא כבר תתחסל, שכבת עוגה כשמעליה שכבת חלבה ושכבת פצפוצי אורז בשוקולד מעניקים קינוח חגיגי המתאים לכל סעודה או ארוחה משפחתית

נועם זיגדון | מתכונים 13.10.2021 | 19:13

עוגת שכבות שוקולד חלבה ופצפוצי אורז צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת שכבות שוקולד חלבה ופצפוצי אורז

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד חלבה ופצפוצי אורז:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לעוגה:

  • 6 ביצים L
  • ½-1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 6 כפות שטוחות קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼-1 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה

לשכבה ב:

  • 200/150 גר' חלבה מפוררת

לשכבה ג':

  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 7 כפות חמאת בוטנים מתוקה
  • ½-4 כוסות פצפוצי אורז

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד חלבה ופצפוצי אורז:

הכנת העוגה:

  1. במיקסר מקצפים ביצים עם הסוכר כ-3 דקות
  2. מנמיכים במהירות ומוסיפים זה אחר זה את יתר המצרכים
  3. יוצקים לתבנית משומנת חד פעמית גדולה.
  4. ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180° כ-35 דקות 

הכנת שכבת הפצפוצים:

  1. ממיסים בסיר את השוקולד וחמאת הבוטנים.
  2. שזה נמס מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים.

הרכבת העוגה:

  1. כשהעוגה יוצאת מהתנור מפזרים את החלבה ומעל לחלבה שמים את שכבת הפצפוצים.
  2. מסדרים לשכבה אחידה ודוחסים בעזרת כף או פלטה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: סופיה דנינו

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום