מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לקובה אדומה לעצלנים
מתכון לקובה אדומה המורכבת מקציצות בשר עם סולת ומתבשלות ברוטב סלק חמוץ מתוק, יוצרים יחדיו מנה בשרית מושקעת וטעימה במיוחד
מתכון לקובה אדומה לעצלנים / נועם זיגדון
המצרכים לקובה אדומה לעצלנים:
לכדורי הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק דק
- ½ כוס סולת מבורר
- ½ כוס פירורי לחם
- צרור פיטרוזליה קצוצה
- ½ כף בהרט
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס מים
- 3 כפות שמן
- 1 ביצה L
- מלח
לרוטב:
- 4-5 סלקים פרוסים דק דק
- 4 גבעולים של כרפס
- 1-2 כפות סוכר
- מיץ מלימון שלם
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 וחצי ליטר מים
- 4 כפות שמן
- מלח
אופן ההכנה לקובה אדומה לעצלנים:
הכנת כדורי בשר:
- בקערה, מערבבים הטב את כל המצרכים לכדורי הבשר ומניחים בצד למשך חצי שעה, לספיגת נוזלים וטעמים
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הסלק עם השמן עד לריכוך
- מוסיפים את הכרפס והמים ומתבלים
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות לפני שמכניסים את הקציצות פנימה.
- יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מתערובת הבשר ומכניסים למרק הרותח
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית אש נמוכה
- מבשלים במשך כ-40 דקות עד לבישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון
