מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי
קציצות דג משובחות וטעימות במיוחד המתבשלות יחד עם ניוקי ברוטב מרוקאי עסיסי ומעניקים לכם יחד מנה פרווה עשירה ומוצלחת
מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:
לקציצות:
- 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
- 1 בצל גדול
- צרור כוסברה
- 4 שיני שום
- 1 ביצה L
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כף שטוחה מלח
לרוטב:
- 500 גרם ניוקי
- 1 גמבה פרוסה לרצועות
- צרור כוסברה קצוצה
- פלפל חריף פרוס
- 5 שיני שום פרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:
הכנת הקציצות:
- טוחנים את הדג היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם, מתבלים ומערבבים היטב לאיחוד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה והשום ומחממים מעט
- מוסיפים כוס מים ומסדרים את הגמבות והפלפל
- מבשלים כ-3 דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את הניוקי
- מתבלים, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים כדורים קטנים מתערובת הדג ומכניסים לתוך הרוטב עם הניוקי
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
- מבשלים במשך כחצי שעה.
בהצלחה רבה ובתאבון
