מתכון לפרגיות ברוטב טריאקי
פרגיות ברוטב טריאקי במתכון מוצלח וטעים במיוחד, בשילוב של בצל ירוק ושומשום המעניקים את המראה היוקרתי והמרשים לארוחה בשרית מושלמת
נועם זיגדון | מתכונים 7.11.2021 | 09:12
מתכון לפרגיות ברוטב טריאקי / נועם זיגדון
המצרכים לפרגיות ברוטב טריאקי:
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- 5 שיני שום
- 1 כף סוכר חום
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב טריאקי
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כף שטוחה מרק עוף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח
להגשה:
- שומשום
- בצל ירוק
אופן ההכנה לפרגיות ברוטב טריאקי:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה עד להמסה מלאה
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-3 מכל הצדדים
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות, מתבלים ומפזרים כוסברה
- מעבירים ללהבה בנונית על אש נמוכה ומבשלים במשך כשעה
- מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון