מתכון למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס

מתכון מעניין למרק המגיע מהמטבח הסורי ומורכב מנענע, שום וכרפס, טעמו חמצמץ והוא מתאים להגשה על אורז לבן או כל מה שאוהבים

נועם זיגדון | מתכונים 16.1.2022 | 10:19

מרק חאמוד מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס צילום: נועם זיגדון

מתכון למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס / נועם זיגדון

המצרכים למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כרפס גדול קצוץ דק
  • 1-2 חבילות נענע קצוצה דק
  • 1.5 ראש שום כתוש
  • 2 תפוחי אדמה חתוך לקוביות
  • 3 כפות רסק
  • 1 לימון שלם סחוט
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס:

  1. מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הרסק והשום ומטגנים 2-3 דקות נוספות
  3. מוסיפים את הירק ומבשלים עוד כשתי דקות
  4. מוסיפים ליטר עד ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה
  5. מתבלים בפלפל שחור, מלח וכורכום ומוסיפים מיץ לימון, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות
  7. מומלץ לאכול עם אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום