מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לנקניק פסטרמה ביתי
אוהבים פסטרמה? קבלו מתכון להכנה ביתית של פסטרמה משובחת וטעימה במיוחד, נאפת בתנור במרינדת רטבים מיוחדת
מתכון לנקניק פסטרמה ביתי / נועם זיגדון
המצרכים לנקניק פסטרמה ביתי:
- 1 ק"ג חזה עוף
- 1 ק"ג פרגיות
- 4 שיני שום כתוש
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס ציר מרק
- ½ כף מלח
למרינדה:
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 שיני שום כתוש
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה לנקניק פסטרמה ביתי:
הכנת הנקניק:
- חותכים את חזה העוף והפרגיות לחתיכות קטנות (לא לטחון)
- מוסיפים את השום, התבלינים ואת ציר המרק ומערבבים היטב.
- מכניסים למקרר למשך כשעה
הכנת המרינדה:
- בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לאיחוד.
הכנת הפסטרמה:
- חותכים שקית קוקי למלבן ומורחים את השקית בשכבה דקה מהמרינדה
- שופכים חצי מתערובת הבשר על שקית הקוקי עם המרינדה ומגלגלים לרולדה.
- קושרים את שני הצדדים ומגלגלים חוט סביב הרולדה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כשעה
- מוציאים מהתנור, מצננים היטב ופורסים לפרוסות
בהצלחה רבה ובתאבון.
